CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2004. február 13., péntek 10:30


Miss Universe Hungary 2004 - Szépségverseny - Környezetkímélő szőlőtermesztési technológiák: tanfolyam - Vasárnapi Muzsika: Kortárs zenei hangverseny - Valentin Bál - Eötvös Róth Gyula- Iskolabál

Hírek, események

Miss Universe Hungary 2004 - Szépségverseny A Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban ma rendezik meg a Miss Universe Hungary 2004. szépségverseny fináléját. Az ezstrádműsorral egybekötött esemény, amelyről az MTV összefoglalót sugároz ma 18.30-kor kezdődik a Liszt Ferenc Konferencia Központban. A díjnyertes hölgy az ecuadori Miss Universe világversenyen képviseli majd Magyarországot.

Környezetkímélő szőlőtermesztési technológiák Környezetkímélő szőlőtermesztési technológiákról tartanak ingyenes tanfolyamot a soproni borvidék borosgazdáinak. Az előadások február 13-14-én, továbbá február 20-án és 21-én, és február 27-én és 28-án, azaz pénteken és szombaton lesznek, 14.00-16.00 óra között a soproni lippai János Kertészeti Szakképző Iskolában. Február 28-án, a fertődi Porpáczy Aladár Szakképző Iskolában tartják a képzést. A tanfolyamot áprilisban ausztriai tanulmányút, majd májusi zárókonferencia követi.

Vasárnapi Muzsika: Kortárs zenei hangverseny
2004. február 15-én, vasárnap 17.00 órakor a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban Varga Judit zongoraművész és zeneszerző ad hangverseny.
A fiatal művésznő a budapesti Bartók Konzervatórium elvégézése után a budapesti és a bécsi Zeneakadémián folytatott tanulmányokat. Ez elmúlt évben elnyerte a Kodály-ösztöndíjat, támogatta a Tokyo Foundation és I. helyezést ért el a Rechenaui Nemzetközi Zeneszerzőversenyen. Soproni hangversenyén saját kompozíciók mellett Mozart, Bartók, Ligeti és Messiaen darabokat ad elő.

Valentin Bál A Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban szombaton 19.30 -kor kezdődik a Valentin-bál. Az eseményen az Old Boys zenél, vendég Bakacsi Béla.

Eötvös Róth Gyula- Iskolabál  2004. február 14-én, szombaton, 19:00 órakor az Eötvös József Evangélikus Gimnázium és a Róth Gyula Erdőgazdasági és Faipari SZKI iskolabálját tartják a Gyermek- és Ifjúsági Központban (9400 Sopron, Ady Endre u. 10.) Belépés meghívóval!