CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2004. február 13., péntek 15:22


Ülésezett a Sopronért Baráti Társaság: a köztisztaságért szeretnének tenni- Együtt nagyobb esélyekkel indulunk az új Európába: burgenlandi üzletember találkozó

Hírek, események

Ülésezett a Sopronért Baráti Társaság A MTESZ-Székházban tartott tegnapi ülésén a Sopronért Baráti Társaság tagjai több, aktuális kérdés között a soproni önkormányzattal való együttműködés és kapcsolattartás lehetőségiről tanácskoztak. A város érdekét szolgáló javaslatok között Sopronnak az eddiginél hatékonyabban megvalósítható köztisztasága volt a megbeszélés fő napirendi pontja.
Több kritika és érte a város köztisztaságát, továbbá az ülésen jelenelevők több szempont figyelembevételével annak okait és a lehetséges megoldásokat is igyekeztek elemezni.
Egyetértettek abban, hogy a ,tiszta Sopron" érdekében az emberek gondolkodásmódján is változtatni kell, amit már a legkisebbeknél szükséges elkezdeni.
A társaság a közeljövőben konkrét javaslat-csomaggal keresi fel soproni önkormányzatot, amelynek az ülésre meghívott képviselője nem volt jelen a tanácskozáson.
A továbbiakban az egyesületté való alakulás, tagfelvétel, és további aktuális kérdések is szerepeltek a megvitatott témák között.

Együtt nagyobb esélyekkel indulunk az új Európába jelszóval a Burgenlandi Gazdasági Kamara a Nyugat-Magyarországi Területi kamarákkal együtt üzletembertalálkozót szervez február 17-én az építőiparban, a fémgyártásban, az asztalosiparban érdekelt vállalkozóknak, továbá italgyártók és forglmazók részére. Az eseményen a sikeres kooperációról előadás hangzik el , és több mint 170 osztrák vállalkozás képviselője várja a Győr-Moson-Sopron, Vas- és Zala megyei vállalkozókat, akiknek a Burgenlandi gazdasági kamara szervízközpontját is bemutatják. Az akció sikerét előrevetíti, hogy Kocsi János kamarai titkár elmondta, a szakmai útra rendekezésre álló minden hely betelt.