CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2004. február 13., péntek 17:14


Mélygarázs a Széchenyi téren?

Mélygarázs a Széchenyi téren?

    Elkészültek a Sopronban létesítendő többszintes mélygarázs tervei. Az önkormányzat ötletpályázatára érkezett pályamunkákból kiállítás nyílt a az A2  Építésziroda Szent Mihály utcai kiállítótermében.

    Látványos, a városképbe illeszkedő, praktikus, költségkímélő – néhány elvárás, milyen is legyen a soproni belváros gépkocsiforgalmát csökkentő, a Széchenyi téren megépítendő mélygarázs.
    Bár a beérkezett tervek mindegyike jól átgondolt, valahogy egyik sem az igazi - véli az építész szakemberekből álló bíráló bizottság, hozzátéve: a pályázat mégis elérte célját, hiszen számos ötlet született a földalatti létesítmény megépítéséhez.
    Kuslits Tibor, Sopron főépítésze szerint nem pusztán gépkocsi tároló felépítéséről van szó, hanem a komplexumban szükség van kiegészítő funkciókra, például kereskedelmi egységekre, amelyek a működést gazdaságossá tehetik.

    A tervrajzokat bemutató, a Szent Mihály utca 4. szám alatti kiállítótermében nyílt tárlat megnyitóján ötletgazdák és bírák együtt gondolkodtak tovább a legmegfelelőbb megoldásról.
    A mélygarázs végleges tervét a legkedvezőbb megoldások figyelembevételével dolgozzák ki a szakemberek. Ha a munkálatokhoz szükséges pénz is a város rendelkezésére áll, a létesítmény másfél éven belül megépülhet.
Tóth Anita Lilla