CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2004. február 16., hétfő 14:04


Az Ikva Rádió hírei


A megyei képviselõ testület február 20-án, pénteken ülésezik legközelebb. Összesen 13 témát fognak megtárgyalni. Ezek között, 4. napirendi pontként "A Nagycenki Széchenyi Kulturális Örökség turisztikai hasznosítási tanulmánya" címû elõterjesztés szerepel.

Február 21-én szombaton 16.00 órától nyitott napot rendez a Cinege Mûvészeti Iskola a Petõfi tér 6.szám alatt, a KISZÖV Mûvelõdési Házban. Gara Lídia balettmesternõ, igazgatóhelyettes rádiónknak elmondta, hogy a bemutatók sora 16.00 órakor kezdõdik. A résztvevõk az iskola néptánc csoportjai, színinövendékei és népzenét tanuló diákjai. Este batyusbállal zárul a program, melyen Horváth Elek és zenekara húzza a talpalávalót. A rendezvényre mindenkit szeretettel várnak.

Mától (február 16.) megváltozik a Megyei Egészségbiztosítási Pénztár telefon- és faxszáma. A központi telefonszám ezentúl a 96-os körzetszám után a 618-170-es. A soproni kihelyezett osztály új telefonszáma: 512-960.

Szombaton (február 14.) lezajlott az Alpesi Trans Racket Sopron Tenisz Klub hagyományos bálja. Az immár 10. alkalommal megrendezett bál bevételét minden évben a Nyugat -Dunántúli Gyermek-Leukémia Központ leukémiás és tumoros gyermekei és a Soproni Erzsébet Kórház kis betegeinek támogatására fordítják. Az idén, közel 1 millió forintot adhatnak át a gyermekek gyógyítására.

Molnár V. József magyarságkutató tart elõadást városunkban, elõször március 3-án, majd április 16-án. Aznap délelõtt fél tíztõl 15.00 óráig az I. számú gyakorló óvodában gyakorlati bemutatóra majd megbeszélésre vár Molnár V. József minden érdeklõdõ pedagógust