CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Mi1más

2004. február 17., kedd 21:41


Baumgartner Zsolt jó eredményekre számít a Minardinál

Baumgartner Zsolt jó eredményekre számít a Minardinál

 - Szeretném megköszönni a magyar embereknek, hogy idáig eljutottam - mondta Baumgartner Zsolt, az első magyar Forma1-es versenyző a mai budapesti sajtótájékoztatón, amelyen csapatával, a Forma-1-es világbajnokság márciusi rajtjára készülő Minardi-Cosworth tagjaival vett részt.

A 23 éves magyar versenyzőt a cyberpressnek is sikerült lencsevégre kapni a Duna pati Intercontinental szállodában a Minardi kiállított tesztautójával együtt.
Baumgartner szeretne jó eredmény elérni az idei futamokon, minél több versenyt befejezni, amihez, mint mondta sok kilométert kell autóznia, azért, hogy sok tapasztalatot szerezzen a Forma-1-ben.
Baumgartner csapattársa Gianmaria Bruni lesz.

Tyrell 1999-es modelljéből épített Minardi-Cosworth kétüléses autója

 Andy Tilley, a csapat vezetőmérnöke elmondta, hogy az időmérő edzéseken elért eredmény alapján mindig a jobbik versenyzőre állítják be a tartalék autót.
Baumgartner és a Minardi-csapat ma Budapesten a Városligetben bemutatón vett részt, amelyen óriási, több mint tízezres közönség köszöntötte Baumgartner Zsoltot és Gianmaria Brunit a Minardi-Cosworth kétüléses autójának bemutatóját.