CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2004. február 18., szerda 15:48


A Corvinus Magyar-Osztrák Baráti Kör- Szilágysági táncház- Sopron-hegység Natúrpark- Bűnmegelőzés és bűnüldözés a számok tükrében

Hírek, események

A Corvinus Magyar-Osztrák Baráti Kör A Corvinus Magyar-Osztrák Baráti Kör ma 17.00 órakor a GySEV-palotában tartja közgyűlését, amelyet követően levetítik Dr. Kárpáti György Sopron című filmjét. A közgyűlésen elhangzik a tavalyi év tevékenségeiról szóló beszámló, és a jövő évi tervek megvitatására is sor kerül.

Szilágysági táncház A soproni KISZÖV Művelődési Házban ma 19.00 órakor táncházat tartanak. A tánctanítással is egybekötött rendezvényen erdélyi szilágysági muzsikára táncolhtnak a résztvevők.

Sopron-hegység Natúrpark Az érintett önkormányzatok részvételével bizottság alakult a Soproni-hegység Natúrpark létesítése előkészületére. A Kerka-menti Natúrpark, az Őrség Nemzeti Park, az Írottkő Natúrpark, a Fertő-Hanság Nemzeti Park és a Szigetköz alkotta ,,zöldfolyosó" szerves részét képezi majd a Soproni-hegység Natúrpark.

Bűnmegelőzés és bűnüldözés a számok tükrében Évértékelő értekezletet tartott február 16-án a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság, ahol a 2003. évi legfontosabb céljairól, azok végrehajtásáról, illetve a következő időszakra vonatkozó fontosabb célkitűzésekről kaphattak részletes tájékoztatást a résztvevők. Az értekezleten a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat képviseletében Firtl Mátyás általános alelnök vett részt.
    A főkapitány tájékoztatójából kiderült, hogy 2003-ban a bűnügyi operatív helyzethez gyorsan és rugalmasan igazodó intézkedésekkel, akciókkal, a rendőri közterületi jelenlét fokozásával dolgoztak. A fő hangsúlyt továbbra is a bűncselekmények megelőzésére, számuk csökkentésére és felderítésére helyezték, ennek eredményességét a számadatok bizonyítják.  A következő időszakra stabil, jó reagáló képességű közterületi szolgálat fenntartását tűzték ki legfontosabb célként.
    Firtl Mátyás elmondta, hogy a megyei önkormányzat a megyei rendőr-főkapitányság megfogalmazott fő célkitűzéseivel egyetért, azok megvalósításában – lehetőségei szerint - továbbra is partnerséget vállal. Az alelnök, aki egyben a Megyei Kábítószerügyi Egyeztető Fórum elnöke – külön felhívta a figyelmet a kábítószer-fogyasztás megelőzésének, illetve visszaszorításának jelentőségére.
    „Fokozott odafigyelés szükséges, mert amit e területen tapasztalunk, az csak a jéghegy csúcsa. Ha most nem fordítunk kellő energiát a kábítószer kérdés megoldására, akkor későbbiekben a problémák hatványozottabban jelentkezhetnek, melyek megoldására sem az egészségügy, sem a hatóság nincs felkészülve” – hangsúlyozta Firtl Mátyás.(P.Z.)