CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2004. február 19., csütörtök 13:37


Az kva Rádió hírei


Február 21-én szombaton 15. alkalommal rendezi meg a Polgármesteri Hivatal a Sportgálát a Sportcentrumban. A programban a sportolók és csapatok köszöntése közben egyebek mellett fellép a Soproni Ütõegyüttes, a World Dance Tánccsoport, Zsadon Andrea és Szolnoki Tibor, a Buczkó-Szokodi-Tancsák trió és az Erica C Dance School.

Tegnap a soproni régióban a kópházi határátkelõnél és a 85-ös fõúton okoztak torlódást mezõgazdasági gépeikkel azok a gazdák, akik a Rábaköz több településérõl érkeztek és végül a kópházi határátkelõ parkolójában mintegy negyvenen gyûltek össze.

A megyei képviselõ testület február 20-án, pénteken ülésezik legközelebb. Összesen 13 témát fognak megtárgyalni. Ezek között, 4. napirendi pontként "A Nagycenki Széchenyi Kulturális Örökség turisztikai hasznosítási tanulmánya" címû elõterjesztés szerepel.

Véradás: ma délután16.00-18.30 között Harka segítõkész polgárai az általános iskolában adnak vért.

Február 21-én szombaton 16.00 órától nyitott napot rendez a Cinege Mûvészeti Iskola a Petõfi tér 6.szám alatt, a KISZÖV Mûvelõdési Házban. Gara Lídia balettmesternõ, igazgatóhelyettes rádiónknak elmondta, hogy a bemutatók sora 16.00 órakor kezdõdik. A résztvevõk az iskola néptánc csoportjai, színinövendékei és népzenét tanuló diákjai. Este batyusbállal zárul a program, melyen Horváth Elek és zenekara húzza a talpalávalót. A rendezvényre mindenkit szeretettel várnak.

A bíráló bizottság értékelte a Széchenyi tér alá tervezett mélygarázs létesítésére kiírt pályázatra érkezett mûveket. Kuslits Tibor, városunk fõépítésze köszöntõ szavaival kiállítást is nyitottak a tervekbõl, hogy Sopron polgárai is megismerjék azokat. A kiállítás az Új utca 2.szám alatt tekinthetõ meg.

"Gyõr-Moson-Sopron megye Szolgálatáért Díj"-at alapított a megyei közgyûlés. A soron következõ díj sport, védelmi -és rendészeti, közoktatási-környezetvédelmi, egészségügyi és közszolgálati kategóriákban adható ki. További információk az 522-253-as gyõri telefonszámon kérhetõk, 96-os körzetszámmal.