CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2004. február 20., péntek 10:33


Tanítunk – tanulunk, de hogyan?!… Az oktatáskultúra irányzatai a tudás alapú társadalomban

Tanítunk – tanulunk, de hogyan?!…
Az oktatáskultúra irányzatai a tudás alapú társadalomban

X. Soproni Logopédiai és Pedagógia Napok

    Még lehet jelentkezni

    Óvodapedagógusok, tanítók, tanárok, gyógypedagógusok, logopédusok, szülők, intézményvezetők, szakszolgálatban dolgozó munkatársak és tanügyigazgatásban dolgozók jelentkezését várják a X. Soproni Logopédiai és Pedagógia Napok keretében 2004. március 25 – 26 - 27-én megrendezésre kerülő az Oktatáskultúra irányzatai a tudásalapú társadalomban című konferencián, amelynek mottója: Tanítunk-tanulunk, de hogyan?!…

    Az oktatás eredményessége és hatékonysága körül különböző szakmai viták folynak. Az új társadalmi, politikai és gazdasági kihívások, az iskolai követelményrendszer tartalmi változásai, a tudás értelmezése és a tartalmak változása új kihívások elé állítják a pedagógusokat.
    A téma választásának az ad különös hangsúlyt, hogy felerősödött a modern tanítási gyakorlat, az eredményes képességfejlesztés, a tanulni tanulás tudatos gondolkodás, és cselekvés igénye.
    A konferencia fontos üzenete, hogy a tanítási gyakorlatban jobban építsünk a motiváció meghatározó szerepére, a játékban rejlő lehetőségekre óvodától a középiskoláig.
 

A szakmai programkínálat

    A megnyitó napján Mezeiné dr. Isépy Mária, a Magyar Gyógypedagógusok Egyesületének főtitkára, továbbá Walter Dezső, Sopron Megyei Jogú Város polgármestere köszönti a résztvevőket.
    A plenáris ülésen a tervek szerint a terület elismert szakemberei – többek között – Az oktatáskultúra irányzatai a tudás alapú társadalomban témát követően, a Gyógypedagógia és pedagógia – változó kapcsolatok(Gordosné dr. Szabó Anna), A tudás – tanulás elméletek (Nahalka István), Értékelés hatása a tudásalapú társadalomban (Vári Péter), Az iskolai tanulás motivációja (Havas Péter) előadásai hangzanak el
    A második napon Játék a Pedagógiában tematikával műhelymunkát (fajátékok, koncentrációs játékok, mozgásos játékok, fonaljátékok, óvodások játékai, kreativitást fejlesztő játékok, a figyelemzavar szinkronizációja játékkal ) ajánlanak a résztvevőknek, továbbá – logopédiai, óvoda és kisiskola, általános és speciális iskola, szakképző, szakközépiskola és gimnázium szekciókban – zajlanak majd ülések az adott szakterületekhez kapcsolódó aktuális kérdéskörökben.

    Szombaton, március 27-én, plenáris ülésre kerül sor. Többek között A játék szerepe az idegrendszeri folyamatok fejlődésében (Páli Judit), A tanár és a tanuló kötelezettségei, új szempontú megközelítésben az oktatási törvény tükrében (Aáry Tamás Lajos), Diákok teljesítményeinek árnyalt értékelése (Kereszty Zsuzsa), Hatékony iskolát mindenkinek! (Kókainé Lányi Marietta) előadások hangzanak el.

    A háromnapos konferencián való részvétel 30 órás tanúsítvánnyal jár, továbbá a város kulturális programjain való részvételt is biztosítja.

A szervező

A konferenciát a ”Fogjuk a kezed!” Tanulási Nehézségekkel Küszködő Gyermekekért Egyesület szervezi: Sopron, Gazda u. 52. Telefon: 06/30- 225 –9954; 06-30 – 901-1855, Fax : 06-99 - 511 - 881; E-mail: tap.ferencne@sopviz.hu
 

    „Fogjuk a kezed !” Tanulási Nehézségekkel Küszködő Gyermekekért Egyesület

    A konferencia fővédnökei Hiller István, kulturális miniszter és Mezeiné dr. Isépy Mária, a Magyar Gyógypedagógusok Egyesületének főtitkára.
    A  X. Soproni Logopédiai és Pedagógia Napok helyszíne a Hotel Sopron, Fövényverem u. 7.

    További részletes – az előadókat, előadásokat, időpontkat és helyszíneket tartalmazó –  programot a Soproni Programajánlóban találnak.

T.É.


Kapcsolódó cikk:

IX. Soproni Logopédiai és Pedagógiai Napok - 2003.