CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2004. február 22., vasárnap 23:51


Újból legyen Frankenburg Irodalmi és Művészeti Kör- Vasárnapi Muzsika: Brahms-zongoaverseny- Várják a jelentkezőket a Városi ki mit tud? -ra

Hírek, események

Újból legyen Frankenburg Irodalmi és Művészeti Kör! A Frankenburg Irodalmi és Művészeti Kör újraélesztését szeretné megvalósítani Sopronban – jelentette be Walter Dezső polgármester egy szombati kulturális rendezvényen. A Frankenburg Irodalmi és Művészeti Kör újrateremtéséhez a polgármester kéri a soproni alkotók, művészek támogatását és segítségét.
Sopron irodalmi életében 1868-tól jelentős szerepet játszott Frankenburg Adolf  író, szerkesztő, kiváló szervezője, aki egyben a város kulturális életnek kiváló szervezője is volt.  Az általa létrehozott Irodalmi és Művészeti Kör sokáig meghatározta a soproni irodalmi élet fejlődését. Móricz Zsigmond, Szabó Lőrinc, Babits Mihállyal együtt, sok neves író csatlakozott a körhöz:  Az eleven kapcsolattartás, a magyar irodalom egészének folyamatába való beilleszkedés igénye nem szűnt meg a II. világháborút követő évtizedekben sem.

Vasárnapi Muzsika

Vasárnap a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központ Petőfi termében a betegség miatti műsorváltozás ellenére színvonalas előadásban volt részük mindazoknak, akik Félegyházi Károly zongoraművész kocertjét választották. A művész Johannes Brahms 1. zongoraversenyét adta elő a soproni Zenebarátok Köre tagjai közönsége előtt.
A fiatal magyar zongoraművész a budapesti Zeneakadémia mellett a salzburgi Mozarteumban folytatott tanulmányokat és az elmúlt években Luxemburgban és Írországban adott nagysikerű hangversenyeket.

Városi ki mit tud?: jelentkezőket várnak A Gyermek- és Ifjúsági Központ szervezésében idén is megrendezik a városi Ki mit tud? versenyt. A megmérettetésre általános iskolásokat várnak. Jelentkezés: március 30-ig a  Gyermek- és Ifjúsági Központban (Sopron, Ady Endre u. 10.) További információ a 99/511-208-as telefonszámon kérhető.