CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2004. február 23., hétfő 09:14


A Vásárhelyi terv ismertetése- A mobil távközlés jelene és jövõje- Téltemetés Ágfalván- Elõadás a Szent Korona misztériumáró- Aranygyûszûn innen és túl: kiállítás a Bánfalvi Könyvtárban

Események, programok

A Vásárhelyi terv ismertetése 2004. február 24-én, kedden 14.00 órakor  A Magyar Hidrológiai Társaság Soproni Területi Szervezete az Árvízvédelmei és Belvízvédelmi Szakosztállyal közösen elõadóülést rendez. Az elõadás témája:: Vásárhelyi terv ismertetése Elõadó: Rosza Péter a VIZITERV Consult Kft. részérõl
Helyszín: Soproni MTESZ Székház I. emeleti elõadóterme (Sopron, Széchenyi tér 2.).
Kapcsolódó cikkek:
Térinformatika a Soproni Vízmû Rt-nél
Eredményes évet zárt a hidrológiai társaság
 

A mobil távközlés jelene és jövõje A mobil távközlés jelene és jövõje címmel tart elõadást Dr. Kolos Tibor fõiskolai docens 2004. február 24-én, 17.00 órakor a Széchenyi-palota II. emeleti elõadótermében (Sopron, Széchenyi tér 2.).

Téltemetés Ágfalván Téltemetést és farsangi lakodalmast rendeznek Ágfalván 204. február 25-én, szerdán. A téltemetõ jelmezes bált a német nemzetiségi önkormányzat szervezi. A farsangi menet az Ágfalvi Panziótól indul, majd a településen tett felvonulást követõen a panzió udvarán tartják meg a hagyományos téltemetõ és egyben tavaszköszöntõ ceremóniát.
V. László és Ulászló koronázása; a várnai veszedelem

Elõadássorozat a Szent Korona misztériumáról és tanáról szóló témakörben ,,...és Isten jelt adott az égbõl..." mottóval V. László és Ulászló koronázásáról és a várnai veszedelemrõl hangzik el  Dr. Varga Tibor  jogtörténész elõadása a  Wrenckh Ede Közösségi Házban (Sopron, Szent György u. 7.)  2004. február 26-án, 18.00 órakor.  A rendezvényt a soproni Polgári Körök szervezik.

Aranygyûszûn innen és túl: kiállítás a Bánfalvi Könyvtárban Aranygyûszûn innen és túl címmel iparmûvészeti és helyismereti kiállítás nyílik a Bánfalvi Könyvtárban (Bánfalvi út 180.). A tárlaton Dr. Kosztkáné Vránich Rozália iparmûvész, Aranygyûszûs- és nívódíjas ruhatervei és alkalmi ruhái láthatók Brandt Károly Bánfalvi szabómûhelyének kellékei társaságában.
A kiállítás megnyitóját csonka-csütörtökön - farsang zárónapján 2004. február 26-án, 17.30 órakor tartják.
Beköszöntõt mond: Füzi Edit, tangóharmonikán muzsikál: Karácsony Róbert A kiállítást Igrecz Katalin rendezte.
Megtekinthetõ 2004. március 13-ig, a könyvtár nyitvatartási idejében.