CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sportcentrum

1999. szeptember 24., péntek 00:00


Szuper kezdés az Euroligában

GYSEV-RINGA-SG COMO 73:68

NŐI EUROLIGA KOSÁRLABDA MÉRKŐZÉS


GYSEV-RINGA - SG COMO 73:68 (44:30)


Szuper eredmény! Meglepte a kosárlabda szakembereket az Euroligában újonc GYSEV-RINGA nagyszerű győzelme a világsztárokkal teletűzdelt COMO ellenében, aki az elmúlt évben második lett a végelszámolásnál. Pedog aki látta a mérkőzést, annak érthető volt a soproniak győzelme, ezen az estén játékban és lelkesedésben is felülmúlták nagyhírű ellenfelüket. Minden soproni kosárlabda szerető már nagyon várta a GYSEV-RINGA feltámadását, mert az előző tapasztalatok nem voltak kedvezőek. Tudtuk, hogy a jónevű játékosokból álló csapat még nem ért össze, biztosan sok örömet fognak még szerezni, de egyre türelmetlenebb volt a publikum. Most mindenki csattanós választ kapott és ismét szépen ragyog a sárga-zöld szín.

Úgy indult a mérkőzés ahogy szerettük volna, azaz soproni bátor és eredményes rohamokkal. A lányok gyorsan és szellemesen játszottak, mind távolról mind közelről eredményesek voltak. Az első lendület a félidő közepére megtört és a COMO kiegyenlített, sőt egy ponttal át is vette a vezetést. Persze azért szép és izgalmas a kosárlabda, mert gyorsan változik az eredmény és sok izgalmat nyújt a mérkőzés alatti hullámzó teljesítmény. Az időkérés után ismét felpörgött a GYSEV-RINGA és egy 13:2-es szériát produkáltak és ezzel a félidő végére megnyugtató 14 pontos előnyt szereztek.

A comoi mester, Aldo Corno nem azért elismert szakember, hogy ne okozzon meglepetést a csapatával, amit második félidő elején alkalmazott zóna védekezéssel be is bizonyított. Ez egy kis zavart okozott csapatunk támadásainál, de szerencsére a szerzett labdákat nem tudták jó százalékkal értékesíteni és így előnyünk csak 4 ponttal csökkent. Jókor jött megint az időkérés és azután már a soproni hölgyek megtalálták a zóna védekezés ellenszerét a gyors és pontos passzolást és az így kialakult dobóhelyzetek értékesítését. Fel is adták az olaszok ezt a védekezési formát és szoros emberfogást alkalmaztak. Továbbra is jól működött a soproni gépezet, azonban feltűnt néhány dolog. Az egyik az, hogy a kis irányító, Poto milyen nagyszerűen érzi a játék ritmusát, jól irányítja társai és kosár szerzésre is jut ereje. A másik, hogy Mandic az első félidei remek kosarai után a másodikban nem volt képes eredményes lenni. Ő egy ízig-vérig pontszerző ember, aki minden ideg szálával a kosárdobásra koncentrál. Azonban ha ez bármi miatt nem jön össze, akkor alkalmatlan a csapatjátékra, a koncentrált védekezésre. És a második félidőben mutatott játéka ilyen volt. A harmadik feltűnő dolog az volt, hogy a játékvezetők megengedték a túl erőszakos, néha dúrva játékot, aminek az lett a következménye, hogy a vendégek egyik sztárja, Fijalkowski elvesztett a fejét és Eördögh Editet ért ütése után el kellett hagynia a játékteret. A végjáték is izgalmasan alakult, hiszen a vendégek Magyarországon ritkán látott szoros letámadást alkalmaztak, ami meglepte játékosainkat és bizony néhányszor a saját palánkunk alatt megszerezték a labdát. Jöttek a személyi dobások, amiben a soproni lányok bebiztosították a győzelmet. Ez az öt pont különbség kifejezi a hatalmas és élvezetes harcot, amit láttunk és mutatja a soproni csapat biztosnak mondható győzelmét is.

A jegyzőkönyv:
Sopron, 1880 néző. Vezette: Roth (osztrák), Neskovics (jugoszláv)
GYSEV-RINGA: POTO 17/9, EÖRDÖGH 9, MANDICS 16/6, BÉRES 14, VILIPICS 9, Cs. Donko 2, Hollósy 6, Dénes - . Edző: Saeed Armaghani

COMO: Zara 8, Ballabio 2, Kuznyecova 2, STREIMIKYTE 9, ALESSANDRA 15, Cs. Zocco 14, Fijalkowski 5, Paparazzo 4, Macchi 6/3, Casadio 3/3, Edző: Aldo Corno.