CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2004. február 25., szerda 10:16


Megyei polgármesterek báloznak Soboron - Az ukrán nagykövet Győrött

Megyei események

Megyei polgármesterek báloznak Soboron

    Február 28-án immár második alkalommal rendezik meg Soboron a megyei polgármesterek bálját.
    A kastélyszállóban Győr-Moson-Sopron megye településeinek első embereit várják a fehér asztalok mellé. A jótékony célú rendezvény fővédnöke dr. Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke és dr. Németh Éva, a Megyei Közigazgatási Hivatal vezetője, a megyei közgyűlés alelnökei pedig a védnöki tisztséget vállalták.
    A bál ötletgazdája Nemes László, Sobor első embere elmondta, hogy az idei év bevételét a soproni Fogyatékos Gyermekek Otthona lakóinak megsegítésére fordítják.
    A főszervező egy, a rendezvényhez kapcsolódó kedves gesztusról is említést tett: a tavalyi támogatottak, a csornai Arany János Általános Iskola és Speciális Szakiskola diákjai – köszönetképpen - kiállítással és saját kezűleg készített szerény ajándékkal kedveskednek a résztvevőknek.
(P.Z.)



Az ukrán nagykövet Győrött

    Győrbe látogatott február 23-án az ukrán nagykövet. Yurii Mushka a program a Philips Components-nél tett látogatást, a Megyeházán Firtl Mátyással, a megyei közgyűlés általános alelnökével találkozott.
    Yurii Mushka, Ukrajna rendkívüli és meghatalmazott magyarországi nagykövete a közelmúltban foglalta el posztját, megbízólevelét január 10-én vehette át Leonyid Kucsma ukrán elnöktől. A nagykövetet dr. Tóth Mihály, a követség kereskedelmi és gazdasági misszióvezetője is elkísérte győri látogatására. (A beregszászi születésű nagykövet egyébként hibátlanul beszél magyarul.)
    A nagykövet egy közelmúltbeli dunaújvárosi programja során elmondta: az ukrán-magyar gazdasági kapcsolatokban a kilencvenes évek csúcsát követő mélyrepülés után az elmúlt esztendőkben ismét töretlen és határozott emelkedés mutatkozott. Az árucsere-forgalom az országok létszámarányát tekintve hazánkkal a legjelentősebb, de a nominális adatok is jelzik ezt a trendet. Az ukrán-magyar kapcsolatok alakulásában döntő tényező lehet az uniós csatlakozás – vélte az ukrán diplomata.