CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Szomszédvár - Régió

2004. február 26., csütörtök 14:02


A megyei önkormányzat hírei

Indiai vendég a Megyeházán

    A győri Megyeházán. ma R. C Nair-t, az Indiai Nagykövetség első titkárát fogadta Firtl Mátyás, a megyei közgyűlés általános alelnöke.
    A vendég egy március 16-i győri programra szóló meghívást adott át - Manbir Szingh, az indiai nagykövet nevében - a megye vezetőinek.

    2003 novemberében újabb 3 évre meghosszabbították az indiai-magyar kulturális keretegyezményt, melynek támogatásával – évente legalább két alkalommal - indiai és magyar művészek cseréjére kerül sor. A program keretében – az indiai nagykövetség szervezésében - 2004. március 16-án indiai tánccsoport és zenekar látogat Győrbe, amely rendezvényre invitálta Firtl Mátyást és tisztségviselő-társait R. C Nair.

P.Z.



 Ülésezett a Győr-Moson-Sopron Megyei Védelmi Bizottság

A Győr-Moson-Sopron Megyei Védelmi Bizottság 2004. február 26 artotta 2004. évre tervezett első testületi ülését.
      Az ülés kezdetén személyi változások kerültek ismertetésre. Az eddigi MVB titkár – Sinka András pv. mk. ezredes – nyugállományba kerül. A Megyei Közgyűlés Elnöke új titkárnak Tóth Gábor vezető-főtanácsost, a Honvédelmi Minisztérium, Védelmi Hivatal Győr-Moson-Sopron megyei referensét nevezte ki.
       A továbbiakban határozatot fogadott el a bizottság „ A kistérségek megállapításáról, lehatárolásáról és megváltoztatásának rendjéről” szóló 244/2003. számú Kormányrendeletből adódó feladatokról, a megyében lévő Honvédelmi Körzetközpontok át,- és újjászervezése vonatkozásában.
       Megtárgyalta és határozattal elfogadta a MVB 22. számú intézkedési tervét, ”A szövetségi kötelezettségből adódó Befogadó Nemzeti Támogatás feladataira”.
A terv a NATO tagságból adódó szövetségesi feladatok, megyei szintű tervezésének, koordinálásának és végrehajtásának segítésére került kidolgozásra.
       Ezt követően több tájékoztatót hallgatott meg:
       Először az Állami Népegészségügyi Tisztiorvosi Szolgálat Főorvos Asszonya tájékoztatta a bizottságot a megye járvány helyzetéről, kiemelten foglalkozva az influenzajárvánnyal, illetve a madárinfluenza ellen eddig megtett intézkedések hatásairól.
       Az ÉDUKÖVIZIG igazgatója az őszi gát,- és védművek bejárásának tapasztalatairól, illetve a várható „zöldár”-ra történő felkészülés helyzetéről tartott tájékoztatást.
       Az Állami Közútkezelő Kht. főmérnöke a téli időszakban a megye területén végzett feladatokról, nehézségekről számolt be.
       A BM Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal Nyugat-dunántúli Regionális Igazgatóság igazgatója a 2003. évi migráció alakulásáról, valamint a csatlakozás után várható helyzetről számolt be a megye vonatkozásában - közölte lapunkkal dr. Szakács Imre, megyei közgyűlési elnök, a megyei védelmi bizottság elnöke.

P.Z.



Ülésezik a Győr-Moson-Sopron Megyei Területfejlesztési Tanács 2004. február 27-én (pénteken) 10 órakor  tartja ülését a a Győr-Moson-Sopron Megyei Területfejlesztési Tanács a Megyeháza (Győr, Árpád u. 32) földszinti dísztermében.
 Napirend előtt elhangzik a Tanács elnökének tájékoztatója a két ülés közötti fontosabb eseményekről és intézkedéseiről.
További  napirendi pontok: A 2003. évben nyújtott vis maior támogatások elszámolása, Tájékoztató a hazai- és uniós pályázati lehetőségekről, A pályázati rendszer keretében nyújtható támogatások döntés-előkészítési eljárásrendjének aktualizálása, A Tanács döntési kompetenciájába tartozó CÉDE 2004. évi pályázati felhívása (tervezet), A Tanács döntési kompetenciájába tartozó TEKI 2004. évi pályázati felhívása (tervezet),  A Tanács 2003. évi működési költségvetésének teljesítése, A Tanács 2004. évi működési költségvetése, A Tanács 2004. évi munkaterve. A napirendi pontok előadója a testület elnöke, dr. Szakács Imre.