CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2004. február 26., csütörtök 23:11


Amikor nem megy fel a függöny

Amikor nem megy fel a függöny
Megrendezték a zongorista-növendékek idei Bach-versenyét a zeneiskolában

 Soproni Horváth József Művészeti Iskolában (Zeneiskolában) huszonkilenc éve hagyomány a Bach-verseny, amelyre jellemző, hogy a zongoraszakos versenyzőket függöny takarja el a zsűri elől. A sajátságos verseny hagyománya azokból az időkből származik, amikor egyik zsűritag helyi zenésztanár volt, és a függöny a részrehajlást kizáró céllal takarta el a versenyzőt a zsűri elől.
 

Eredményhirdetés előtti izgalom

A növendékek a második osztálytól indulva osztályonként egy kötelező, meg egy szabadon választott darabot játszanak, a darabokat egyenként a sorsolással eldöntött sorrendben adják elő.
A mai egynapos "házi verseny" fél kilenckor kezdődött, és délután fél hatig tartott. A nem könnyű feladatot teljesítő zsűritagok Giricz Lajosné (Győr), Tuba Lászlóné (Mosonmagyaróvár) és Nyári Zsuzsanna (Győr) voltak.
 

Horváth Rudolf igazgató megköszönte a növendékek, a zsűri, és a felkészítő tanárok munkáját

A 74 versenyző nagyon jól teljesített az osztályonkénti első helyezettek az alábbiak voltak:
2. osztály: Tóth Cseperke, 3. ostály Szabó Lilla, 4. osztály Jenei Edina-Uzsoki Kata, 5. osztály Gráczol Zita-Stippinger Anita; 6. osztály Gáspárdy Márton-Karácsony Róbert.
Nívódíjat, a teljsíthatő maximális pontszámmal Szabó Lilla, Gráczol Zita, Stippinger Anita kapott.
 

Az igazgató Stippinger Anita nívódíjasnak gratulál

A továbbképzősök legjobbjai: Gecse Imre (I.TK.) Tóth Anita (II.TK.), Dárdai Borbála (III. TK.), Török Adél (IV. TK.), Németh Gabriella (Kamara.