CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2004. február 27., péntek 08:53


Kamarakoncert Fertődön- Ritmusfesztivál a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban- A Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar nyilvános főpróbája

Hétvégi zenei programok

Kamarakoncert Fertődön A fertődi Muzsikaházban ma este 18.00 órakor Szekendy Tamás (zongora) és Kóczán Péter (brácsa) ad kamarakoncertet. A műsorban Bach-, Hindemith-, Haydn-, Hoffmeister művek hangzanak el. A koncertre ingyenes a belépés.

Ritmusfesztivál a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban  Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban 2004. február 29. vasárnap 17. 00 órakor  Ritmusfesztivált tartanak.
A ritmusfesztiválon: A tam-tamtól a dobpárbajig - Ütőhangszerek találkozója
Akik ütik: Soproni Ütősök, Hoffer Péter Dobiskola, Győri Széchenyi Egyetem Ütőegyüttese
 Exkluzív vendégeink (DVD-ről): Simon Phillips (Toto), Ian Paice (Deep Purple), Billy Cobham, Chester Thompson (Genesis), Phil Collins (Genesis)

Stöckert Ádám soproni születésű dobos a győri és kismartoni konzervatóriumokban folytatott tanulmányok után idén végez a győri Széchenyi István Egyetem Művészeti Fakultásán.
Több éve tanít a soproni Zeneiskolában és jól ismert városunkban az általa alapított Soproni Ütősök kamaracsoport művészeti vezetőjeként is. Izgalmas, értékes műsoraikkal rendszeres sikert aratnak országszerte, de bizonyították már tehetségüket Ausztriában és Németországban is.

A győri Széchenyi Egyetem Művészeti Fakultása hallgatóiból alakult Ütőegyüttes mindig a legújabb és legérdekesebb ütőhangszeres zenék nyomában jár, de képes több évezredes hangokkal is elvarázsolni közönséget.

A Hoffer Péter Dobiskola 1994 óta működik városunkban és már fennállásának első évtizedében az ország egész területéről vonzott tanítványokat.
Az iskola vezetője, Hoffer Péter Bécsben végzett az „American Istitute of Music”-ban. Aktív zenészként híres produkcióban működött közre; a Moby Dick együttes tagjaként vált
országszerte ismertté, együtt dolgozhatott Demjén Ferenccel, Szűcs Judittal, budapesti musical-produkciók szóló-dobosa volt 1999 és 2002 között (Jézus Krisztus Szupersztár, Rocky Horror Picture Show, Jekyll & Hyde).
 

A Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar  nyilvános főpróbája Február 29-én, vasárnap, 17 órától a Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar tartja nyilvános főpróbáját a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központ Liszt termében. Program: Weber Oberon-nyitány és Dvorák Újvilág-szimfónia. Vezényel: Dárdai Árpád. Belépés díjtalan. Minden érdeklődőt sok szeretettel vár a 175 éves együttes!