CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2004. március 01., hétfő 23:30


A Fertőtáj Világörökség Magyar Tanácsa Egyesület közgyűlése

Fertőtáj Világörökség Magyar Tanácsa Egyesület közgyűlése

A Fertőtáj Világörökség Magyar Tanácsa Egyesület soros közgyűlését 2004. február 27-én Sarródon a polgármesteri hivatalban tartotta 

    A napirendi pontok között a  2004. évi munkarend és költségvetés, továbbá a webes pályázatok értékelése szerepelt. A napirend előtt Taschner Tamás titkár tájékoztatót adott a két közgyűlés között történt eseményekről.
    A közgyűlés elfogadta, hogy az Egyesület kapcsolatfelvételt kezdeményezzen a Visegrádi Négyekkel, a lehetséges partnerek között nevesítve Czesky Krumlov, Selmecbánya, Bielowicza, Valdnice-Lednice (CK) településeket. A Visegrádi Négyek- világörökség fórum, amelyhez legalább három település együttműködése szükséges, továbbá a világörökség senátorai program és a világörökség postai levlapon program szintén szerepel az egyesület jövőbeni tervei között.
    Logo- és arculat kérdésében is tanácskozott a közgyűlés. Elhangzott: Fertőszéplak már idén saját arculatot tervez a falunak, amelyhez –  a jogdíjtól eltekintve –   felajánlja az ingyenes csatlakozási lehetőséget.
    Többek között döntés született arról is, hogy a kezelési terv társadalmi vitáját – a településeken tartandó előadások alkalmával – le kell folytatni, ugyanakkor az Egyesület felkérte a Vilögörökség Nemzeti titkárságát, hogy a vitákat Máté Zsolt és Frankó Ákos vezesse.
    A tervek között szerepel egy Kerékpáros fórum szervezése, melynek témája a kerékpárút kiépítése, felújítása, karbantartása.
    Továbbá a Föld Napjának apropoján a falvak, kerékpárutak köztisztaságát elősegítő akciók szervezéséről is szó esett, továbbá az összes falvak programja munkarendben való szerepeltetésének szükségessége is.
    Ivanics Ferenc javasolta: a megyei program füzetben a fertőtáji települések programjai mellé a világörökségi jelet is helyezzék el.
    A települési infopontok tervezése, világörökség konferencia, zöld szálláshelyprogram, óriásplakát-kiállítás, a természetvédelemhez kapcsolódó világnapok alkalmával tervezett programok, továbbá a fiatal korosztálynak szánt pályázatok szintén részét képezik az Egyesület elfogadott munkatervének.
    A közgyűlés megszavazta a költségvetést csökkentő változtatásokat; egyébként a településenkénti tagdíj pontos összege a lakosság számától függ, amelynek alapján a pályázati keret terhére pontosítják majd a költségvetést.
    Az internetes szolgáltatás és a web-lap kérdésében is döntött a Fertőtáj Világörökség Magyar Tanácsa Egyesület közgyűlése.
    Az Egyesület a következő Közgyűlését 2004. március 12-én pénteken reggel  8.00-kor a hegykői polgármesteri hivatalban tartja.

T.T.
Fotó: Soproni KépIndex