CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2004. március 02., kedd 11:13


Megyei közgyűlés – szokatlan időpontban- Régiók központjai vagy városok régiói? Lehetőségek és kényszerpályák a csatlakozás után: tanácskozás Kőszegen

Régiós hírek

Megyei közgyűlés – szokatlan időpontban

A megszokott pénteki időponttól eltérően a megyei képviselőtestület március 4-én, csütörtökön délután tartja következő ülését, melynek napirendjén három előterjesztés szerepel. A képviselők elsőként „a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat 2003. évi költségvetésének módosítása” c. anyagról döntenek, majd az idei büdzsé kerül – immár második fordulóban – terítékre. Február 20-án első olvasatban tárgyalták a 2004. évi költségvetést, most ennek második fordulós tárgyalására kerül sor. Az előterjesztéshez az SZMSZ-ben meghatározott határidőig összesen 15 módosító indítvány érkezett, melyekről a szakbizottságok és a Pénzügyi Bizottság múlt heti ülésén foglalt állást. E vélemények összesítése kerül csütörtökön a képviselők elé, ahol a módosító indítványokról egyenként történik szavazás.

A megyei önkormányzat által fenntartott intézmények közül ezen az ülésen a Soproni Levéltár igazgatójának beszámolóját hallgathatják meg az intézmény tevékenységéről, az intézményi érdekvédelem helyzetéről.

Márciusban a megyei testület újabb ülést nem tart, március 15-i ünnepi közgyűlésének helyszíne az idei évben a lébényi Szent Jakab Plébániatemplom lesz, ahol a megemlékezés keretében adják át a Győr-Moson-Sopron Megye Szolgálatáért Díj Sajtó Tagozatának elismeréseit is.


Régiók központjai vagy városok régiói? Lehetőségek és kényszerpályák a csatlakozás után

Kőszeg Város Önkormányzata, valamint a Társadalomtudományok és Európa-tanulmányok Intézete (ISES) Alapítvány közös szervezésében Régiók központjai vagy városok régiói? Lehetőségek és kényszerpályák a csatlakozás után címmel előadást és fórumot tartanak Kőszegen a Jurisich Miklós Gimnázium dísztermében (Hunyadi u. 10.) március 4-én, (csütörtök) 16.30–19.00 óra között.
A programban elhangzik Baráth Etele államtitkár (NFT és EU Támogatások Hivatala) előadása, amelyet követően kerekasztal-beszélgetésre kerül sor. A kerekasztal-beszélgetés résztvevői és témái: Kuntner Ferenc, polgármester: Kőszeg város fejlesztési elképzelései, Hollósi Szabolcs projektmenedzser: A Kőszegi Európai Egyetemi Intézet című projekt bemutatása, Kovács István városgondnok: A hulladék mennyiségének csökkentése, feldolgozása Kőszegen című projekt bemutatása, Dr. Tóth László, Kőszeg város jegyzője, Győrffy Gábor, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség igazgatója, Polgár Tibor, a VÁTI Területfejlesztési Igazgatóság Nyugat-dunántúli Képviseletének vezetője
A fórumot Miszlivetz Ferenc, a Társadalomtudományok és Európa-tanulmányok Intézetének igazgatója vezeti.