CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2004. március 03., szerda 20:54


Keresztes Ildikó soproni sikere - Képriporttal

Keresztes Ildikó soproni sikere - Képriporttal -
"Mindig is természetes személyiség voltam, s az is maradtam".

    Keresztes Ildikó volt a Soproni Arcképcsarnok című beszélgetősorozat legutóbbi rendezvényének vendége a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális
Központ Petőfi Termében.

    A művésznő korábban tíz évig volt tagja a Soproni Petőfi Színháznak, olyan előadásokat vitt sikerre, mint a Chicago, az Irma, te édes, a Kabaré, vagy A tenger szerelmesei.
    Az idei évadban A kaktusz virága című zenés vígjátékra szerződött a Hűség Városába, az egyik főszerepet formálta meg nagy sikerrel.
    Keresztes Ildikó egyebek között fölidézte gyerekkorát: Marosvásárhelyen született, ott végezte iskoláit, bajárt az ottani színház előadásaira, balettozott, tornázott, két évig a román tornászválogatott tagja is volt.
    Házibulikon kezdett énekelni, barátai bíztatták erre, nagyon érdekes, rekedtes hangja sokakat megbabonázott, s emlékeztetett példaképére, Jais Joplin-ra.
    Édasanyjával települt át Magyarországra, ahol az első időkben nagyon éreztették vele, hogy anyagilag rosszul állnak.
    Később barátokra lelt, majdmegtalálta párját is, utóbb befogadták maguk közé a magyarországi könnyűzenészek, sztárrá vált ő is. Olyanná, aki mind a mai napig nem felejtette el, honnan jött.
    Most Sopronban is azt vallotta a csodálatos hangú énekesnő, musical-színésznő – kétszer választották meg az Év Énekesnőjének, két CD-je jelent meg, készül a harmadik is, jelenleg fővárosi teátrumokban is játszik –, hogy "mindig is természetes személyiség voltam, s az is maradtam".
 


    A szombat délutáni rendezvényen meglepetéssel is szolgált: a legnépszerűbb számait elő is adta. Forró tapssal köszöntötték a soproni teátrum - s a művésznő - rajongói.

Szenkovits Péter - beszélgetőtárs


A Színházi arcképcsarnok következő alkalmán – a Soproni Tavaszköszöntő Fesztivál programjaként –  március 13-án, szombaton, 15.00 órakor  Nagy-Kálózy Eszter és Rudolf Péter lesznek Szenkovits Péter vendégei a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központ Petőfi termében.