CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sportcentrum

2004. március 07., vasárnap 19:59


Figo a százasok társaságában

Focinapló - 2004. február

Focinapló - 2004. február

Néhány érdekesség a világ labdarúgásából

február 3. Lezárultak az Afrika Kupa csoportmérkőzései. Nagy meglepetést, illetve magas színvonalat nem láthatott a nagyközönség. A továbbjutók: a házigazda Tunézia, Mali, Szenegál, Marokkó, Algéria, Guinea, valamint a legérdekesebb párosításban Nigéria és Kamerun.

február 5. Az angol FA-kupa küzdelmeiben ismételten egy olyan találkozót rendeztek, mely méltó reklámja lehet a labdarúgásnak. A Tottenham már 3:0-ra vezetett a Manchester City ellenében, a manchesteri gárda azonban 10 emberrel is egyenlíteni, sőt fordítani tudott, és 4:3-ra megnyerte a mérkőzést.

február 10. Kialakultak az elődöntők párosításai az Afrika Kupában, itt Tunézia Nigériával, míg Mali Marokkóval ütközik meg a döntőbe jutásért. A sikertelenség eredményeként a torna kapcsán lemondott Algéria és Egyiptom szövetségi kapitánya is.

február 14. Az Afrika kupát idén a házigazda Tunézia hódította el, mely a döntőben 2:1-re legyőzte Marokkó nemzeti válogatottját. A harmadik helyet Nigéria szerezte meg, ők Mali csapatát győzték le szintén 2:1-re.

február 18. Vegyesre sikeredett Lothar Matthäus bemutatkozása a magyar válogatott szövetségi kapitányának posztján. A Cipruson rendezett nemzetközi tornán elöbb legyőztük Örményországot 2:0-ra, majd Lettországot is 2:1-re, végül azonban a döntőben csúnya 0:3-as vereséget szenvedtünk Románia tartalékos válogatottjától.

február 18. Nevezetes dátum volt a mai Luis Figo életében, ugyanis az 1:1-re végződött Portugália – Anglia barátságos találkozón ünnepelhette 100. válogatottságát, belépve ezzel a százasok elit társaságába.

február 22. Megdöntötték minden idők leggyorsabb profi mesterhármasának rekordját. Az angol másodosztályban a Bournemouth csatára, James Hayter a Wrexhem elleni – egyébként 6:0-ra végződött – összecsapáson már 2 perc 20 másodperc alatt három találattal terhelte meg az ellenfél kapuját.