Magyar lakodalmas vacsora Svájcban
Séfjeink sikere
Séfjeink
sikere
Magyaros lakodalmas vacsora
Svájcban
Baselban hatévenként rendezik meg a Le Salon
Culinaire
Mondialt. A szakmai megmérettetésen ott voltak a Soproni Szakácsklub
tagjai
is.
A világversenyről Gálos István csapatkapitány
(Hotel
Sopron), Krauszpek Ferenc (Hunguest Kastélyszálló Nagycenk), Hegedüs
István
(Danubius csoport, Juventus tanétterem), Major Zsolt, Horváth Csaba és
Türr Tibor (mindhárman Bio-Sport Hotel Lővér), egy arany, négy ezüst
és
két bronzéremmel tért haza. Nemes halak és vadak színpompába
öltöztetve
gyümölccsel, zöldségekkel, pikáns mártásokkal fantázianevű
ételsorukkal
méltán nyerték el a zsűri elismerését, s az étel kompozíciójának
kijáró
legfényesebben
csillogó érmet. A festett majolika étkészletben szervírozott Magyaros
lakodalmas
vacsorát, a kispolgári asztalt megjelenítő Esterházy-halvacsorát, a
Széchenyi
vadászvacsorát is érmekkel jutalmazta a zsűri. A poncichterek
fatányéron
felszolgált vacsorája nem csupán ízeivel aratott sikert, de a
faragott
faszobrokkal megjelenített tájjal és Sopron egykori látképével - a
kiírásnak
eleget téve - vívta ki az elismerést. A cserépedényben sütött
Márton-napi
libator is szakmai sikert hozott.
Gálos István elmondta, a svájci
világversenyen
elért remek szakmai eredményük (a magyar csapatok közül a
legkiemelkedőbb)
ismét rámutatott arra, hogy jó irányba tartanak. Az éremesőt követően
a
Soproni Szakácsklub két tagja, Hegedüs István és Major Zsolt a
szakácsszövetségben
átvehette a mesterszakács címet dokumentáló iratot.
Török
M.Magda
|