CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Nyugati Kapu

1999. december 07., kedd 00:00


Magyar lakodalmas vacsora Svájcban

Séfjeink sikere

Séfjeink sikere

Magyaros lakodalmas vacsora Svájcban

Baselban hatévenként rendezik meg a Le Salon Culinaire Mondialt. A szakmai megmérettetésen ott voltak a Soproni Szakácsklub tagjai is.

A világversenyről Gálos István csapatkapitány (Hotel Sopron), Krauszpek Ferenc (Hunguest Kastélyszálló Nagycenk), Hegedüs István (Danubius csoport, Juventus tanétterem), Major Zsolt, Horváth Csaba és Türr Tibor (mindhárman Bio-Sport Hotel Lővér), egy arany, négy ezüst és két bronzéremmel tért haza. Nemes halak és vadak színpompába öltöztetve gyümölccsel, zöldségekkel, pikáns mártásokkal fantázianevű ételsorukkal méltán nyerték el a zsűri elismerését, s az étel kompozíciójának kijáró legfényesebben csillogó érmet. A festett majolika étkészletben szervírozott Magyaros lakodalmas vacsorát, a kispolgári asztalt megjelenítő Esterházy-halvacsorát, a Széchenyi vadászvacsorát is érmekkel jutalmazta a zsűri. A poncichterek fatányéron felszolgált vacsorája nem csupán ízeivel aratott sikert, de a faragott faszobrokkal megjelenített tájjal és Sopron egykori látképével - a kiírásnak eleget téve - vívta ki az elismerést. A cserépedényben sütött Márton-napi libator is szakmai sikert hozott.

Gálos István elmondta, a svájci világversenyen elért remek szakmai eredményük (a magyar csapatok közül a legkiemelkedőbb) ismét rámutatott arra, hogy jó irányba tartanak. Az éremesőt követően a Soproni Szakácsklub két tagja, Hegedüs István és Major Zsolt a szakácsszövetségben átvehette a mesterszakács címet dokumentáló iratot.

Török M.Magda