CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2004. március 14., vasárnap 11:19


Soproni Erdélyi Kör aláírásgyűjtő felhívása a magyar nemzetiségűek magyar állampolgársága érdekében- Látogatás Maros megyében: tárlat a Páneurópai Piknik eseményeiről

Hírek, események

A Soproni Erdélyi Kör aláírásgyűjtő felhívása a magyar nemzetiségűek magyar állampolgársága érdekében
    A Soproni Erdélyi Kör csatlakozva a Magyarok Világszövetsége felhívásához, aláírásokat gyűjt országos népszavazás kitűzésének kezdeményezéséhez az alábbi kérdésben: Akarja-e, hogy az Országgyűlés törvényt alkosson arról, hogy kedvezményes honosítással - kérelmére - magyar állampolgárságot kapjon az, a magát magyar nemzetiségűnek valló, nem Magyarországon lakó, nem magyar állampolgár, aki magyar nemzetiségét a 2001. évi LXII. tv.19.§ szerinti "Magyar igazolvánnyal" vagy a megalkotandó törvényben meghatározott egyéb módon igazolja?
    Mindazok, akik támogatják a kezdeményezést, a gyűjtőívet 2004. március 16 és március 28. közötti időszakban, naponta  9-18 óra között írhatják alá az Erdélyi Házban (9400 Sopron, Fövényverem u.15.).
Felhívjuk az aláírni szándékozók figyelmét, hogy személyi számukat hozzák magukkal!

Látogatás Maros megyében Maros megyébe, Győr-Moson-Sopron testvérmegyéjébe látogat hivatalos meghívásra március 13-16. között Ivanics Ferenc, a megyei közgyűlés alelnöke és Kara Ákos elnöki kabinetfőnök. Ezekben a napokban Erdélyben is sok helyütt zajlanak az 1848-49-es forradalom eseményeit felidéző megemlékezések, így március 14-én, vasárnap délelőtt az abasfalvi emlékműnél, délután 16.00 órakor a dicsőszentmártoni Magyar Házban. Március 15-én 9.00 órakor marosvásárhelyi Bernády házban a Páneurópai Piknik fotókiállítás megnyitása kerül sor, majd délután a  Székely Vértanúk szobránál lesz ünnepi megemlékezés.
Március 16-án a marosvásárhelyi Ipari Park megtekintésére szól a meghívás, délután pedig a Petru Maior és a Sapientia Egyetem rektoraival találkozik Ivanics Ferenc és Kara Ákos.