CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2004. március 14., vasárnap 15:50


Tavaszköszöntő Fesztivál: I. Soproni Utazási Börze - Képriporttal

I. Soproni Utazási Börze - Képriporttal

    Nagy érdeklődés kísérte a Sopronban első alkalommal megrendezett utazási börzét. A fórumon a város nyolc utazási irodája tavaszi-nyári ajánlatai között válogathattak az utazni vágyók.

    Horvátország, Jordánia, Tunézia – a legkeresettebb úticélok 2004-ben, emellett belföldön a termálvizes üdülőhelyek a legnépszerűbbek – derült ki a soproni utazási irodák részvételével rendezett börzén Sopronban, ahol a fórum díszvendégeként az ausztriai Eisenstadt is bemutatkozott a közönségnek.

    Mint kiderült, legtöbben az olcsóbb utak iránt érdeklődtek, de a szakemberek szerint az igényes körutazások iránt is megnőtt a kereslet. Aki a kiállításon jelentkezett egy-egy utazásra, akár az útiköltség ötödét is megspórolhatta. A rendszeres utazó Baumgartner Pálné kérdésünkre elmondta: nagyon örül a kiállításnak, az itt nyújtott kedvezményeknek, amelyekért így nem kell Budapestre menni. Az I. soproni Utazási Börze szervezője, a Pro Kultúra Kht. idegenforgalmi igazgatója, Almássy László elmondta: a tervek szerint ősszel is megrendezik az utazási kiállítást Sopronban; ahol a téli ajánlatok mellett síbörze várja majd az érdeklődőket.

    A Soproni Tavaszköszöntő Napok keretében megrendezett utazási börze alapötletet a szakma által is ismert, nagy hagyományokkal rendelkező, Budapesten évente rendezett Utazás Kiállítás és Vásár adta. A soproni rendezvény így nem csak a soproni hasonló profilú utazási irodáknak kínál egyszerre bemutatkozási lehetőséget, de azoknak a soproniaknak a dolgát s megkönnyíti, akik nem engedhetik meg maguknak, hogy Budapestre utazzanak az utazási irodák kínálatának számbavételére. A soproni rendezvényen az üdültetéssel foglalkozók mellett Kismarton is bemutatkozott, továbbá a legkiválóbb soproni borokat a Bormarketing Műhely Kht. kínálta a vendégeknek. A GySEV Rt. ajánlataival szintén jelen volt a rendezvényen.

Tóth Anita Lilla

Képriport