CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2004. március 16., kedd 11:36


,,A lényeg ma is ugyanaz, ami régen: a gyors, pontos, hiteles tájékoztatása a választópolgároknak'

Sajtónapon Sopron médiamunkásait köszöntötte a város

Sajtónapon Sopron médiamunkásait köszöntötte a város

    A Magyar Sajtó Napját 1990 óta ünnepeljük március 15-én, annak emlékére, hogy 1848-ban ezen a napon nyomtatták ki a magyar sajtó első szabad termékét: a Tizenkét pontot és a Nemzeti Dalt.
    Ezen a napon Walter Dezső polgármester, Kránitz László országgyűlési képviselő (MSZP) fogadás keretében köszöntötték a nyomtatott és az elektronikus média helyi képviselőit a Hungária Serházban.

Kránitz László országgyűlési képviselő  és Walter Dezső polgármester

- Ezen a napon meg kell emlékezni azokról, akik megteremtették a szabad sajtót, s azokról, akik ma csinálják ugyanezt. Sok sikert kívánok nekik, s remélem, ők azon lesznek, hogy a ketté szakadt március 15-i ünneplésben is egységet teremtsenek. Fontos, hogy az Európai Unióhoz történő csatlakozásunk után is az identitás megtartását segítsék, hiszen anyanyelvünk ápolása nélkül csak sodródunk.
Ezért is köszönöm korrekt munkájukat ezen a napon is! - hangsúlyozta Walter Dezső polgármester.

A sajtó: ünneplése pillanataiban is dolgozik

- Egymásra vagyunk utalva! Önök közvetítik a gondolatainkat a polgárok felé, s mi csak megköszönni tudjuk ezt - mondta Kránitz László országgyűlési képviselő. Az elmúlt időszakban megjelent új sajtótermékek között külön is megemlítette a 24 órában szolgáltató Corvinus Rádiót és a Koktél című újságot.
,,A lényeg ma is ugyanaz, ami régen: a gyors, pontos, hiteles tájékoztatása a választópolgároknak" - hangzott el Kránitz László köszöntőjében.

A rendezvényen jelen voltak Kalmár István és Hruby József alpolgármesterek, továbbá a Polgármesteri Hivatal sajtóügyeivel foglalkozó munkatársai.

Csiszár
Fotó:T.É.