CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2004. március 18., csütörtök 14:35


Az Ikva Rádió hírei

Az Ikva Rádió hírei
Kiesett a Magyar Kupából a Matáv Sopron labdarúgócsapata, miután tegnap 2:1 arányú vereséget szenvedett a Vasas otthonában. Nem sikerült a továbblépés a Soproni Ászok-SMAFC kosárlabdacsapatának sem a kupában; a soproniak ugyan egy ponttal, 86:85 arányban nyertek tegnap hazai pályán a Dombóvár ellenében, azonban összesítésben 5 ponttal alulmaradtak.
Gyõzõtt az Euroleasing-Orsi Sopron a nõi bajnokság aktuális játéknapján a Szeged vendégeként.
A végeredmény: Szeged-Orsi 63:80.

 "Az innovációs központ, inkubátorház megvalósulása és Sopron gazdasági fejlõdése" - c. konferenciát tartanak a Liszt Ferenc Kulturális és Konferencia Központban. Az eseményen Waltar dezsõ városunk polgármestere is elõadást tartott.

 Az ÉDÁSZ felülvizsgálta korábbi döntését s mégsem szünteti meg  soproni ügyfélszolgálati irodáját. A soproni iroda amely jelenleg a Plázában mûködik, a jövõben az inkubátorházban kaphat helyet.

Alapos ellenõrzésre számíthatnak a közeljövõben a soproni kereskedelmi egységek, mivel egy piackutató cég tesztvásárlókat keres a városban. A kiválasztott személyek konkrét megbízás alapján értékelhetik a szolgáltatás gyorsaságát, az ügyfélszolgálati munkatárs kedvességét, hozzáértését, az eladott termék minõségét.

A tavaszias idõjárás beköszöntével a Sop. Városüzemeltetési Kft megkezdte a a város közterületeinek nagytakarítását. A tisztítási és karbantartási munkák mellett lakossági lomtalanítási akciót is szerveznek: MA a Várkerületen helyeznek el 6 darab konténert.

A Soproni Erdélyi Kör, csatlakozva a Magyarok Világszövetsége felhívásához, aláírást gyûjt a következõ témában: Akarja-e, hogy az Országgyûlés törvényt alkosson arról, hogy "Kedvezményes honosítással magyar állampolgárságot kapjon az, a magát magyar nemzetiségûnek valló, nem Magyarországon élõ személy, aki magyar nemzetiségét igazolni tudja"? Az aláírókat ezen a héten az Erdélyi Házban várják 9.00-tõl 19.00 óráig.

Európa több városához hasonlóan, Sopronban is megrendezik a Jézus Ház Evangelizációs Hetet, a VasVilla aulájában. A rendezvénysorozaton, mely március 17-tõl 21-ig tart, Berlinbõl közvetített mûholdas igehirdetéseken, beszélgetéseken vehetnek részt az érdeklõdõk, naponta 18.00 órától. A soproni rendezvények szervezõje a Testvérek Sopronért néven megalakult közösség, mely a baptista, evangélikus, evangéliumi és katolikus közösségekhez tartozó tagokból áll.

 Az ausztriai magyar munkavállalók jogsérelmeit orvosolja az a kismartoni (Eisenstadt) iroda, amely az osztrák szakszervezeti szövetség székházában mûködik. Az iroda munkájára egyre nagyobb szükség lesz, mivel jelenleg csak Burgenlandban 4083 hivatalos engedéllyel rendelkezõ magyar munkavállalót tartanak nyilván s számuk az uniós csatlakozás után bizonyára növekedni fog. Sok gondjuk akad az itt dolgozó magyaroknak, fõként azért, mert nincsenek tisztában jogaikkal.

Regionális Fejlesztési Operatív Programot dolgozott ki a kormány, az uniós pályázati pénzek könnyebb megszerezhetõségéért. A program átfogó célja  az, hogy a 2004-2006. közötti idõszakban a mintegy 120 milliárd forintnyi forráshoz a települések, közösségek sikeres pályázatokkal jussanak hozzá. A Nemzeti Fejlesztési Tanács által támogatott program megyei nyitó rendezvénye ma zajlik Gyõrben, az önkormányzat épületének dísztermében.

Ikva Rádió 94,1