CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2004. március 18., csütörtök 21:59


Molnár Ferenc: A hattyú- Múzeum a Premontrei Rendházban- A Szentendrei Kósa Reneszánsz Kerámia Stúdió- Tavaszi virágok- Észlelõ hétvége a Muckon- Csepregi mozaikok- Bëlga koncert

Hétvégi események, programok

Molnár Ferenc: A hattyú címû 2004. március 19-én, pénteken, 11:00 órakor Molnár Ferenc: A hattyú címû vígjátékának fõpróbáját tartják. Rendezõ: Korcsmáros György.
2004. március 20-án, szombaton, 19:00 órakor Molnár Ferenc: A hattyú címû vígjátékának premierje.
Ismertetõ:
A hattyú, mely a darab címét adja, fejedelmi madár. Leány, aki koronás ágyban született, nem mesebeli, hanem igazi királykisasszony, hófehér, graciózus, zárkózott és tiszta. Az õ házasságának története ez a darab, amely ezúttal nem szerelmi házasság. Családját még Napoleon uralma fosztotta meg a tróntól, azóta nemzedékrõl nemzedékre öröklõdik bennük a trónigény történelmi öntudata, az uralomért való szívós és energikus vágy. És száz év sikertelen vágyódás után most itt a nagy sorsfordulat pillanata - egy igen nagy ország trónörököse talán feleségül veszi a hattyút, a
szépséges fõhercegkisasszonyt...

Múzeum a Premontrei Rendházban 2004. március 19-én, pénteken 17 órakor a soproni Perkovátz Ház Daruka-termében (Széchenyi tér 12.) V. Szalontay Judit  a Csornai Múzeum igazgatója: Múzeum a Premontrei Rendházban címmel elõadást tart. A rendezvényt a FIDESZ – Magyar Polgári Szövetség  Kulturális Tagozatának Gyõr-Moson-Sopron megyei területi tanácsa szervezi.

A Szentendrei Kósa Reneszánsz Kerámia Stúdió kiállítása  2004. március 20-án, szombaton, 10:00 órakor A Szentendrei Kósa Reneszánsz Kerámia Stúdió kiállítása Tárlatmegnyitót tart: Hanzséros Ágnes címzetes fõtanácsos Helye: Mühl Aladár Galéria (Várkerület 77.) Megtekinthetõ: április 10-ig.
 
Tavaszi virágok 2004. március 20-án, szombaton, 10:00 órakor Kalmár Sándor vetítéssel egybekötött elõadására kerül sor "Tavaszi virágok" címmel, mocorgóknak, süniknek és minden érdeklõdõnek.Helyszín: a Gyermek- és Ifjúsági Központ, Sopron, Ady Endre u. 10.

Észlelõ hétvége a Muckon 2004. március 20-án, szombaton, 19:00 órakor közös észlelésre várják az érdeklõdõket távol a városi fényektõl, ahol lehetõség nyílik az égbolt titkainak megismerésére. A programok és a helyszínek részletes leírása megtalálhatóak a Stella Sopron honlapján: http://stella.sopron.hu Érdeklõdni lehet a Stella Sopron elektronikus levelezõlistáján: stella@sopron.hu, illetve a 06 30 266 6845-ös telefonszámon.

Csepregi mozaikok  2004. március 20-án, szombaton, 15:00 órakor  a Mozaik Képzõmûvészeti Kör szervezésében Csepregi mozaikok címmel kiállítás nyílik. A kiállításhoz bevezetõt mond Varga Alfréd igazgató.  A közönségnek Dr. Papp Miklósné ajánlja a tárlatot. Helye: a Gárdonyi Géza Általános Iskola aulája (Ferenczy János u. 1.)
 A kiállítás április 16-ig tekinthetõ meg 8-20 óra között.

Bëlga koncert 2004. március 20-án, szombaton,  22:00 órakor Bëlga koncert Dj-k: Bëlga, Titusz, QQ, Parkinson Helye: Vándor Sándor utca (volt SOTEX). Hangár Music Garden Sopron, Vándor Sándor utca /volt SOTEX/ Infoline 06 20 912 40 64.