CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Diákélet - diákszáj

2004. március 18., csütörtök 23:36


Cseh Dániel, berzsenyis diák első fotótárlata - Képgalériával -

    Cseh Dániel, berzsenyis diák első fotótárlata

    Immáron sokadik kiállításához érkezett a Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnázium alkotókedvű diákjainak bemutatkozása a Líceum dísztermében.
    Cseh Dániel, érettségi előtt álló diák fotókiállítását ifj. Folcz Tóbiás fotóművész, a Soproni Fotóklub elnöke nyitotta meg.

    "Első fotótárlat" -olvasható a plakátokon. Valóban, az elmúlt évek egy-egy regionális pályázatán való szereplése után a Soproni Fotóklub legfiatalabb tagja elérkezettnek látta az időt, hogy képei színe-javát a nagyközönség elé tárja.
    Cseh Dániel stílusa fiatalos, izgalmas megoldásokat tartalmazó és megnyugtató látványokat a néző elé táró. Az alkotó belekóstolt mindenbe amivel találkozott: hagyományos és digitális technika, tájképek, virágok, grafikai hatású fekete-fehér képek, egyszerű hangulatok, mély mondanivalók.
Mindenki megtalálhatja a számára kedves témát.
A mai világban, mikor bárki bármit kiállíthat, gyakorlatilag következmények nélkül, mikor a szellemi igényesség határvonala egyre lejjebb tolódik, nyugodt szívvel nézhetjük a kiállítást.
    Megállja a helyét a mai "felnőtt" világban, és ne feledjük, ez az első!
    Egy hosszú fejlődés első lépése. A fényképezés technikáját bárki megtanulhatja, de az ötlethez, a "meglátáshoz" érzék kell, melyet lehet fejleszteni, de tompítani is.
    Esetünkben az előbbi a fejlődés határozott jeleit lelhetjük fel. - És hogy a későbbiekben mi lesz?
    Mindenesetre a kezdet bíztató. Nézzék meg, és döntsék el, valóban így van-e?
    A kiállítás megtekinthető március 31-ig, munkanapokon az iskola nyitvatartási idejében.

Képgaléria

 
F. T.