CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2004. március 22., hétfő 09:18


A Neusiedlersee Welterbe Verein és Fertő-táj Világörökség Kismartonban írja alá a szerződést

Fertő-táj Világörökség: magyar-osztrák szerződés a kultúrtáj érdekében

Fertő-táj Világörökség: magyar-osztrák szerződés a kultúrtáj érdekében

    2004. március 24-én Kismartonban együttműködési megállapodás aláírására kerül sor az osztrák Neusiedlersee Welterbe Verein és Fertő-táj Világörökség Magyar Tanácsa Egyesület között.

    A megállapodás aláírása utolsó fejezete a Fertő-táj Világörökség kezelő szervezetének felállításának, hiszen a mindkét oldalon felállt kezelő szervezetek, illetve egyesületek, ezzel a megállapodással deklarálják a Fertő-táj egységét, és formai keretet adnak a határon átnyúló együttműködésnek és alakítják meg az egységes világörökség kezelési fórumát.

    A szerződést a két egyesület elnöke és alelnöke látja el kézjegyével a kismartoni Esterházy kastélyban.
    Az együttműködő partnerek megállapodik abban, hogy az UNESCO alapelveinek megfelelően kezelik, gondozzák a határon átnyúló Fertő tó /Neusiedlersee kultúrtájat.
    Az együttműködés célja elsősorban a kölcsönös információcsere az egyes tevékenységekre vonatkozóan, különösképpen a Fertőtáj tipikus kultúrtájként való megtartása, a kultúr- és vidéki tájkép gondozása, a turisták és helyi lakosok tudatosságának emelése, az UNESCO konvenciói alapján a táj továbbfejlesztése, minden világörökségi tevékenység egyeztetése, a kezelési terv fejlesztése, módosítása, marketingtevékenységek, világörökségi rendezvények , továbbá az EU források elnyeréséhez szükséges, kölcsönös támogatás területén.
P.Z.

Képek a Soproni KépnIndexből

http://index.sopron.hu/krny/Skornyek1.html
http://index.sopron.hu/krny/Skornyek2.html