CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2004. március 23., kedd 16:43


Jogsegély szolgálat- JORDES+ konferencia- X. Soproni Logopédiai és Pedagógiai Napok- Az oroszlános király; Mátyás királlyá választása- Soproni Informatikai Klub

Hírek, események

Jogsegély szolgálat Dr. Szájer József országgyűlési képviselő jogi titkára Dr. ifj. Arszin Miklós jogsegély szolgálatot tart 2004. március 25-én csütörtökön 17 órai kezdettel, a Sopron, Szent György u. 6. szám alatti Fidesz Irodában.

JORDES+ konferencia 2004. március 25-26-án Sopronban a Best Western Pannonia Med Hotelben tartják a JORDES+ konferenciát.
A projekt célja egy közös területfejlesztési stratégia kialakítása a Bécs-Pozsony-Győr hármas határ régióban. A kér éve elkezdődött munka egyes szakaszainak zárását, illetve az új munkafázis indítását háromoldalú oldalú konferenciák keretében vitatják meg.
Wolkensdorf (Alsó-Ausztria), Ruszt (Burgenland) és Szenc (Pozsony megye) után Sopron ad otthont a 4. konferenciának.
A rendezvény célja az eddigi feltáró munkák eredményeinek, a hármas határ térség fejlődésének formálódó stratégiai irányainak, valamint lehetséges két vagy háromoldalú kulcs programok és projektek bemutatása és megvitatása.
A konferenciát a 2001. évi Phare CBC Magyarország-Asztria Kisprojekt Alap támogatásával rendezik meg (projektszám HU010803-24).
A konferencia március 25-én 10:00 órakor
Firtl Mátyás, a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés alelnöke megnyitójával kezdődik.
A további részletes program a Programajánlóban olvasható.

X.  Soproni  Logopédiai és  Pedagógiai Napok Tanítunk – tanulunk, de hogyan?!… A  "Fogjuk a kezed !" tanulási nehézségekkel küszködő gyermekekért Egyesület szervezésében tartják 2004. március  25 – 26 -  27 -én a X. Soproni Logopédiai és Pedagógiai Napokat az oktatáskultúra irányzatai a tudás alapú társadalomban témakörben.

Az országos akkreditált  szakmai  konferencia helyszíne a Hotel Sopron, Sopron, Fövényverem u. 7. A részletes programj megtalálható a Programajánlóban.
További információk és tudnivalók a kapcsolódó cikkekben:
Tanítunk – tanulunk, de hogyan?!… Az oktatáskultúra irányzatai a tudás alapú társadalomban
IX. Soproni Logopédiai és Pedagógiai Napok - 2003.

Az oroszlános király; Mátyás királlyá választása A Szent Korona misztériumáról szóló előadássorozat következő előadása Az oroszlános király; Mátyás királlyá választása, Dr. Varga Tibor jogtörténész előadása
Az előadás helye: Wrenckh Ede közösségi Ház, Sopron, Szent György u. 7. Időpont: 2004. március 25., 18.30 óra.

Soproni Informatikai Klub  2004. március 25-én, csütörtökön, 17:00 órakor a HTE Soproni Területi Szervezete és a Nyugat-Magyarországi Egyetem Informatikai Intézete szervezésében a Soproni Informatikai Klub 16.00 - 20.00 óra között tartja következő összejövetelét, amelyre minden érdeklődőt várnak. A Klub
keretében 17.00 órai kezdéssel előadásokra kerül sor.
Bemutatkozik az MTA GGKI témakörben a következő előadókkal és előadáscímekkel:
      Battha László:  Az MTA GGKI számítógépes hálózata
      Kovács Károly: A Széchenyi István Geofizikai Obszervatórium informatikai rendszere
      Gribovszki Katalin: A GGKI szeizmológiai hálózata és a térinformatika alkalmazása a földrengés kutatásban
      Hatos Gábor: Olcsó internet-alapú külföldi távhívások megvalósítása
Helye: Széchenyi tér 2. (MTESZ-székház).