CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2004. március 23., kedd 20:11


Chef-ek találkozója Sopronban

Chef-ek találkozója Sopronban

    Terített asztal mellett vitatták meg a szakma időszerű kihívásait a soproni régió legkiválóbb chefjei.
    Az első alkalommal, hagyományteremtő céllal rendezett találkozótól a szervező azt reméli, hogy a Sopronban és környékén dolgozó chefek a jövőben is rendszeresen találkozva, klubba tömörülve segíthetik egymás munkáját.
    Szakmaszeretet, magas szintű tudás, remek ízérzék – ilyen a jó chef, akinek ételébe a megfelelő fűszerek mellé a lelkéből is jut egy darabka. A soproni régió chefjei azért gyűltek össze, hogy tapasztalataikkal segítsék egymás munkáját.
    Lőke István, a sárvári Thermal Hotelből érkezett a találkozóra. Mint mondja: “sok kollégája rendelkezik külföldön szerzett tapasztalatokkal, amelyeket hasznos megosztani egymással, már csak azért is, mert egymástól tanulhatnak a legtöbbet a leggyorsabban.”
    Útkeresés és reform – így jellemezték a hazai gasztronómia mai helyzetét a fórumon. A chéfek számára napjainkban az jelent kihívást, hogy míg a vendégek egy része a megszokott és kedvelt hagyományos ételekhez ragaszkodik, másik részük már az újat, a különlegeset keresik.
    Mózes Péter szervező (Mediterrano, Sopron) szerint a világ kinyílt. Úgy fogalmazott: “Becsempésztük Magyarországra a világ minden részéről a különböző nemzeti gasztronómiai fogásokat, amelyeket a magyar ízvilághoz formáltunk.”
    A szakemberek egyetértettek abban, hogy csakis a minőségi munka hozhat sikert, valamint egy chef csak akkor tud a szakmában maradandót alkotni, ha át is adja tudását.

Tóth Anita Lilla