CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: EU

2004. március 24., szerda 17:16


'Europa Ante Portas - Régiók az EU kapujában'

  "Europa Ante Portas - Régiók az EU kapujában"

Március 30-31-én  Győrbe érkezik a magyar kis- és középvállalkozások versenyképességét növelő és regionális befektetéseket ösztönző roadshow

  Az EUROPA ANTE PORTAS rendezvénysorozat, mely a hazai kis- és középvállalkozások integrációs lehetőségeit és régióink gazdasági fejlődését hivatott szolgálni, 7 régióközpontba látogat el 2003. novembere és 2004. májusa között.

  Március 30-31-én Győr ad otthont az ."Europa Ante Portas - Régiók az EU kapujában" győri, Nyugat-Dunántúli Régió programjának.
 
    Valódi nemzeti összefogásként járja az országot a magyar  üzleti világ, a kormányzat és a helyi önkormányzatok, a politikai pártok, az érdekképviseletek, kamarák, civil szervezetek, a diplomácia, a nemzetközi befektetési körök és a tudomány világának szoros együttműködésével.
    Főszereplői olyan szervezeteket, intézményeket képviselnek, mint a Magyar EU Bővítési Üzleti Tanács, az IPOSZ, a területi kamarák, a megyei és városi önkormányzatok, a kis- és középvállalatok, prominens nagyvállalatok szövetségeinek vezetői, valamint olyan stratégiailag fontos kormányzati szerveket, mint az ITD Hungary, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium, vagy a Nemzeti Fejlesztési Hivatal.

     A két napos győri program a  Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (Győr, Szent István u.10/A) székházában zajlik.
      "Europa Ante Portas - Régiók az EU kapujában" március 30-án kedden sajtótájékoztatóval kezdődik, amelynek helyszíne a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, (Győr, Szent István u.10/A).

    A megnyitón Kiss Bódog Zoltán, a Nyugat-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke, Balogh József, Győr Megyei Jogú Város polgármestere és Tóth Balázs, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke köszönti a résztvevőket, amelyet követően kerül sor az előadásokra, projektbemutatókra és gyárlátogatásra

    A program szerint, –  többek között – elhangzik Fodor István, az Ericsson Magyarország Elnöke, a Magyar EU Bővítési Üzleti Tanács Elnöke "Mekkora feladat a felzárkózás?" előadása a  Győr Városi Projekt: "Győr Város EU- vonatkozású projektjeinek bemutatása" (Eredics Imre alpolgármester), a Regionális mintaprojekt:  "Pannon Gazdasági Kezdeményezés" (Győrffy Gábor ügyvezető igazgató, Nyugat-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség).

     "Versenyképesség és növekedés - Az EU vállalkozásfejlesztési politikája" címmel Igazi Andrea, kis-és középvállalkozásfejlesztési szakértő, EU Delegáció tart előadást. A rendezvény első napján a résztvevők a Győri Nemzetközi Ipari Parkot látogatják meg.

    Március 31-én, szerdán EU Startszignál: Győr-Péri Repülőtér megtekintése szerepel a programban,  továbbá szakmai szimpózium és tanácskozás.
    Többek között Pongorné Dr. Csákvári Marianna (Vállalkozásfejlesztési és Kereskedelmi helyettes államtitkár, Gazdasági és Közlekedési Minisztérium) "Adott a lehetőség - Friss pályázati források vállalkozásoknak" címmel, Emmanuel Berck, (Vállalkozáspolitikai Főigazgatóság, Európai Bizottság, Brüsszel) címmel tartank előadást.
    A projekt-bemutatók és konzultációk között bemutatásra kerülnek a Nyugat-Dunántúli régió projektjei (Győrffy Gábor ügyvezető igazgató, Nyugat-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség), a Győr-Moson-Sopron Megyei mintaprojekt:  Pannon Autóipari Klaszter és beszállítói kompetenciaközpont projekttervének bemutatása (Szilasi Tamás, klaszter menedzser, Pannon Autóipari Klaszter), a Vas Megyei mintaprojekt: Környezetettudatos fejlesztés: biomasszafűtés Körmenden és Szombathelyen (Bebes István polgármester, Körmend Popovics Attila ügyvezető igazgató, Távhőszolgáltató Kft., Szombathely), Zala Megyei mintaprojekt: Fa-és Bútoripari klaszter prezentációja.

    Zárszóként Dr. Göllner András vezérigazgató, (Annax International) az Europa Ante Portas program a Nyugat-Dunántúli Régió számára való  hosszútávú hozadék jelentőségéről szól.

A részletes programot megtalálják a Programajánló oldalain.
A két napos szakmai programmal kapcsolatos további háttérinfirmációkat a közeljövőben szintén olvashatnak az EU- rovatban.