CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: EU

2004. március 25., csütörtök 11:23


Európai Parlamenti választások - felkészülés távoktatással

EP választások - felkészülés távoktatással

    A 2004. évi Európai Parlamenti választáshoz kapcsolódóan az Országos Választási Iroda (OVI) távoktatásos képzést indít. Az OVI vezetõjének intézkedésében foglaltak szerint a helyi választási irodák vezetõinek, illetve a szavazatszámláló bizottságok mellett mûködõ jegyzõkönyvvezetõknek az EP választás elõkészítése során kötelezõ a távoktatásos képzésen részt venni.

    A távoktatáson résztvevõk beiskolázása központilag történik. Az OVI tananyag megküldésével segíti a felkészülést.
 
    Dr. Kovács Béla, megyei fõjegyzõ, a Területi Választási Iroda vezetõje elmondta, hogy tudomása szerint Gyõr-Moson-Sopron megyében a helyi választási irodák vezetõi a segédanyagot megkapták.
    A képzés során a jegyzõknek 2 alkalommal (elsõ alkalommal tesztet kell kitölteniük, a második alkalom tudásszint felméréssel zárul), a jegyzõkönyvvezetõknek egy alkalommal kell az illetékes okmányirodai hálózaton a távoktatásban részt venni.
    A képzés lebonyolítását segíti még az állandó szakmai és technikai felügyeletet biztosító tutori támogatás.
    A szakmai tutorok feladatait a Területi Választási Iroda vezetõje által meghatározott személyek végzik.
    A Területi Választási Iroda Vezetõje arról is tájékoztatott, hogy az okmányirodával rendelkezõ (megyénkben összesen 9 ilyen mûködik, mégpedig a 8 város és Jánossomorja) helyi választási irodák vezetõi részére az EP  választások elõkészítése során az elmúlt hét péntekén az aktuális feladatokról és teendõkrõl megbeszélést tartott.

P. Z.

Kapcsolódó oldal, további részletes információkkal, tudnivalókkal:

www.valasztas.hu