CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2004. március 29., hétfő 20:48


Hunyad és Alsó-Fehér Vármegye építészeti emlékei- Költészet Napja a református Egyetemi és Fõiskolai Gyülekezet ünneplésében- Gemenci festmények és fotók az Erdészeti Múzeumban

'Hó végi' programajánlat

Hunyad és Alsó-Fehér Vármegye építészeti emlékei Hunyad és Alsó-Fehér Vármegye építészeti emlékei címmel tart elõadást 2004. március 31-én, szerdán, 18.00 órakor a soproni Erdélyi Körben Kovács Jenõ építészmérnök, Vas megyei képviselõ. A vetítettképes, mûvészi minõségû diafelvételeken a Dél-Erdélyi megdöbbentõ valóságot tárja hallgatósága elé az elõadó az Erdélyi Házban (Sopron, Fövényverem u. 15.).

Költészet Napja a református Egyetemi és Fõiskolai Gyülekezet ünneplésében “…Lábam elõtt mécses a te igéd, ösvényem világossága…” (Zsolt. 119.105.) A Kálvin Kör és a Református Egyetemi és Fõiskolai Gyülekezet szeretettel hív és vár mindenkit 2004. március 31-én, 18.00 órakor a Református templomba (Deák tér 2.), a költészet napja alkalmából rendezendõ, húsvéti ünnepvárás hangulatát idézõ zenés, irodalmi estjére.

Gemenci festmények és fotók az Erdészeti Múzeumban Az Erdészeti Múzeum szervezésében nyílik kiállítás a Gemenci Erdõ- és Vadgazdálkodási Rt. alkotótábora festményeibõl, és a gemenci árvizet bemutató fényképekbõl 2004. március 31-én, szerdán, 14.00 órakor az Edészeti Múzeumban (Templom u. 4.). A kiállítás április 25-éig tekinthetõ meg, szerda kivételével naponta 10-13 óráig.)