CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2004. március 30., kedd 09:04


Csembaló a Művészeti Iskolának

Csembaló a Művészeti Iskolának
A Rotary Club Sopron és a város összefogásában

    A Horváth József Művészeti Iskolában  tegnap hangversennyel egybekötött ünnepségen adták át azt a több mint egmillió fointot érő csembalót, amelynek beszerzését a Rotary Club Sopron tavalyi jótékonysági sétája tűzte ki célul.

    Az hagyományos október 23-ai Rotary-séta alkalmával a város, csatlakozva a nemes cél támogatásához, felajánlotta, hogy kétszeresére egészíti ki a jótékony adományokból összegyűlt összeget.
 
 
Walter Dezső polgármesternek Horváth Rudolf igazgató köszöni meg a segítséget
Hillebrand Imre, a Rotary soros elnökének is járt a köszönet

 

    A tegnapi eseményen Walter Dezső polgármester és Hillebrand Imre a Rotary Club Sopron soros elnöke közösen adta át Horváth Rudolf iskolaigazgtónak az értékes hangszert.A hagyományos jótékonysági sétáján minden eddiginél többen, 250-en vettek részt; a befolyt összeget pedig a Zeneiskola javára ajánlották fel – mondja Hillebrand Imre soros elnök. A polgármester - aki betegsége miatt a sétán nem tudott részt venni - a Cyberpress kérdésére elmondta, mindig törekedett arra, hogy lehetősége szerint támogassa a zenét, hiszen maga is zeneértő családban nőtt fel, (bár ő maga nem játszik hangszeren, öt testvére mind műveli a zenét.) A

A támogatásból a Művészeti Iskola egy használt, 7 éves, ám jó állapotú, hazai gyártmányú csemballót vásárolt. Az ünnepi hangversenyen barokk zeneművek szólaltak meg az iskola tanárai és növendékei előadásában. Horváth Rudolf igazgató úgy fogalmazott: nagyon régi álmuk egy ilyen hangszer beszerzése, ami sajnos mindig anyagi okon múlt. A művészeti intézménynek végül a Rotary Club tagjai között és a városban sikerült támogatót találnia az értékes billentyűs hangszer megvásárolásához. Az eseményen jelen voltak a Rotar Club Sopron tagjai és a Polgármesteri Hivatalnak a területtel foglalkozó munkatársai.
    A zeneiskola művésztanárai koncerttel köszönték meg a mecénások ajándékát.

T.É.

Kapcsolódó cikkek:

A nap képe
Rotary Club Sopron XI. hagyományos jótékonysági sétája a Horváth József Művészeti Iskola hangszervásárlása javára - Képriporttal -