CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2004. április 01., csütörtök 13:08


Az Ikva Rádió hírei


Tegnap, március 31-én rendkívüli ülést tartott Sopron közgyûlése. A városatyák tárgyaltak a Soproni Konferencia Központ Kft. üzletrészeinek értékesítésérõl valamint a város önkormányzata Szervezeti és Mûködési Szabályzatáról szóló rendelet módosításáról.

A Gyõr-Moson-Sopron megyei önkormányzat meghirdette idei pályázatait, 11 különbözõ területre. Pályázni lehet, többek között területfejlesztési, egészségmegõrzõ, külkapcsolatait, sport, kulturális, oktatási témákban. A pályázható teljes összeg 24,2 millió forint, a keretösszeg változó: 500 forinttól 6,2 millió forintig terjedhet. A pályázatok benyújtásának határideje április 30-a. A felhívás megtalálható és letölthetõ a következõ internetes oldalról: www.gyms-mo.hu

Folytatódik Sopron közterületeinek nagytakarítása. A tisztítási és karbantartási munkák mellett lakossági lomtalanítási akciót is szerveznek.

Április 10-étol újból indul a nagycenki Széchenyi Múzeumvasút. Az idei szezonban változást jelent, hogy az eddigi, kizárólag gõzmozdonnyal közlekedtetett szerelvény a menetrendbe foglaltak szerinti napokon többnyire dízel-vontatású mozdonnyal közlekedik majd a csaknem négy kilométer hosszú pályaszakaszon. A változtatásra költségcsökkentõ céllal volt szükség.

Csatlakozva a Magyarok Világszövetsége felhívásához, a Soproni Erdélyi kör is aláírásgyûjtési akciót kezdett, melynek témája: az Országgyûlés alkosson törvényt arról, hogy magyar állampolgárságot kapjon az a külföldi személy, aki magát magyar nemzetiségûnek vallja és ezt igazolni is tudja.

Közlemény: április 3-án, szombaton a Nemzeti Petícióval kapcsolatban Dr. Szájer József képviselõ Sopron országgyûlési képviselõje szeretettel várja a soproniakat aláírásgyûjtésre a Mária szobornál 10 órától 13 óráig.