CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Diákélet - diákszáj

2004. április 01., csütörtök 16:01


„…Lábam előtt mécses a te Igéd, ösvényem világossága…”

„…Lábam előtt mécses a te Igéd, ösvényem világossága…”
A Költészet Napjára emlékeztek a főiskolások

    A 119. Zsoltárból vett idézettel hívta a soproni Kálvin Kör és a Református Egyetemi és Főiskolai Gyülekezet a soproniakat a Költészet Napja alkalmából rendezett zenés irodalmi estjére, amely egyúttal a közös húsvéti ünnepvárásnak is alkalma volt.
    Sokan fogadták el a fiatalok meghívását, a Deák téri református templomba, ahol a délelőtti csendesnap után, – amelyen több mint száz iskolás vett részt –, az esti ünnepi műsorban a főiskolások erősítették meg a több mint hatvan fős közönségben azt a hitet, hogy a vers halhatatlan, a költészet ereje élő és ható.

    A Tóth András közreműködésével összeállított műsorban elhangzott: Tóth Árpád: Prospero szigetén (Tóth András), Bevezetés (After Crying), Pilinszky János: Introitusz (Kuzsner Péter), József Attila: Április 11. (Varga Tamás), József Attila : Azt mondják (zenekari szám), Garai Gábor: Bizalom (Király Zsuzsa), Radnóti Miklós: Sem emlék, sem varázslat  (Várkonyi Ramóna), Áprily Lajos: A csavargó a halálra gondol (Szenthe Gábor), Nagy László: Jártam én koromban (zenekari szám), József Attila: Istenem (Tislér Diána),
Ady Endre: Az Úr érkezése (zenekari szám), Somlyó Zoltán: A szűk könyök-uccán (Hanula Gergő), Miron Bialosewsky: Ódon ének Binnarowáról (Károlyi Andrea), A keresztfához megyek (közös egyházi ének), Beney Zsuzsa: Nagypéntek (Bors Noémi), Simonyi Imre: Húsvét (Raffai Balázs), Babits Mihály: Húsvét előtt (Tóth András), Babits Mihály: Jónás imája (Latinovits Zoltán - After Crying).

    A jelenlévőket köszöntötte Fényes ákos a Kálvin Kör elnöke és a Református Egyetemi és Főiskolai Gyülekezet lelkésze.

Képriport

Fényes Ákos, a Kálvin Kör elnöke

Fotó: Vecsey András