CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Szomszédvár - Régió

2004. április 02., péntek 22:29


Hegykő-termálfürdő - Hidegségi kerékpárút

Hegykő-termálfürdő

    150 millió forintos fejlesztést hajtanak végre a Hegykői Termálfürdőben a Regionális Operatív Program keretében. A beruházás során vízkeringető rendszerrel látják el a sportmedencét, új burkolatot kapnak a termálmedencék, megépítenek egy külső szaunát, emellett az egészségügyi szolgáltatásokat is javítják.

    Kora tavasszal is szép számmal akad vendég a Fertő-tó mellett fekvő Hegykő termálfürdőjében. A 36-38 fokos, első osztályú melegvíz egyelőre csupán minősített ásványvíznek számít, azonban már elindították a gyógyvízzé nyílvánítás folyamatát. A következő időszakban a Regionális Operatív Program keretében kiírt pályázatok segítségével mintegy 150 milliós beruházás valósulhat meg a Fertő-parti település fürdőjében, amelynek során a sportmedencébe vízkeringető rendszert építenek be, újraburkolják a termálmedencéket, külső szaunát építenek, valamint javítják az egészségügyi szolgáltatások színvonalát. A fürdő üzemeltetői remélik: a fejlesztéseknek köszönhetőn tovább emelkedik a vendégeik száma, így a főszezonban ezernél is több látogatót fogadhatnak naponta Hegykőn.


Hidegségi kerékpárút

Hamarosan befejeződik a kerékpárút építése Hidegségen. A Fertő tavat körülölelő hálózat utolsó, csaknem 750 méteres szakasza - több mint 130 millió forintból - várhatóan április végére készül el.

Heteken belül már nem lesz akadálya annak, hogy zavartalanul körbekerekezhessük a Fertő tavat, hiszen épül a kerékpárút utolsó, közel egy kilométeres szakasza Hidegségen. A 135 millió forin-tos beruházás költségének negyedét a falu önkormányzata saját keretéből biztosítja, a többit pályázati forrásból teremtette elő. Kovács István polgármester kérdésünkre elmondta: az útszakasz megépítését az is indokolta, hogy a növekvő kerékpárforgalom tette szükségessé az útépítést, amelynek befejeződésével a falu nemcsak megszépül, de remélik, a beruházás hosszútávon hozzájárul ahhoz is, hogy a fiatalaok megtelepedjenek a jelenleg 300 fős községben. A munkálatok során egy autóbuszmegállót is kialakítanak. Az új kerékpárutat várhatóan április végén vehetik birtokba a biciklisták.

Tóth Anita Lilla