CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2004. április 02., péntek 22:38


Bemutatták a Fiatal Baloldal Ifjú Szocialisták helyi szervezetének elnökét.

FIBISZ tisztújítás után

FIBISZ tisztújítás után

Kalmár István alpolgármester az MSZP helyi szervezetének alelnöke és Kránitz László országgyűlési képviselő, az MSZP helyi szervezetének elnöke sajtótájékoztató keretében mutatta be a média képviselőinek 2004. április 2-án, a múlt heti tisztújítás után Mészáros Szilárdot a Fiatal Baloldal Ifjú Szocialisták helyi szervezetének elnökét.

A fiatalokat tömörítő szerveződések, nem új keletűek a szocialisták táborában, maga Kalmár István és Kránitz László is a '90-es  években tagja volt hasonló szervezeteknek. Különösen fiatalnak mondható az MSZP soproni szervezetének elnökségi tagságai is, ahol több 35 év körüli politikust is találhatunk.
Épp ezért támogatják a és tartják fontosnak a fiatalok szerepét, ugyanakkor a Fiatal Baloldal Ifjú Szocialisták nem politikai szerveződés, nem díszfiatalok képzése a cél, vette át a szót Mészáros Szilárd a FIBISZ soproni elnöke.


Kalmár István, Kránitz László és Mészáros Szilárd

Mészáros Szilárd 2003-ban érettségizett a Berzsenyi Dániel Evangélikus Líceumban, jelenleg a az ELTE Jogi Karának hallgatója, németül és angolul beszél. Mint elmondta a soproni szervezet közel 30 főt számlál, 16 és 30 év közötti fiatalok a tagjai.
A FIBISZ célja egy javaslattevő és helyzetértékelő fórum megteremtése, különös figyelemmel a korosztályt érintő kérdésekre. Az Ifjú Szocialisták ezen túlmenően közösségformáló erőként is színesíteni kívánják a város életét. Számos sporteseményt, - április 17-én rendezik meg a FIBISZ focikupát -  és előadást terveznek amelynek vendégei prominens személyiségek lesznek.

Kránitz László bejelentette, hogy az Európai Unió parlamenti választására a kampányt az MSZP soproni szervezete április 6-án kezdi meg, amelynek vendége Horn Gyula lakossági fórumot tart a városunkban.

N.A.