CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2004. április 03., szombat 09:08


Pongrácz Nóra: A pályáztatás nélküli üzletrész értékesítés igazságtalan más vállalkozások számára

Ellenzéki bírálat

Ellenzéki bírálat

Pongrácz Nóra a Polgári Összefogás frakciójának önkormányzati képviselője, a Fidelitas helyi szervezetének elnöke, országos alelnök  tartott sajtótájékoztatót 2004. április 2-án a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központ üzletrészének értékesítése és  ingatlanrészének bérbeadásával kapcsolatos önkormányzati döntésekről.


Pongrácz Nóra

A képviselőnő bírálta és igazságtalannak tarja azt a módot, ahogyan a városvezetés pályáztatás nélkül értékesíti az üzletrészt a Tercia Kft. részére. Értékelése szerint  a pályáztatás nélküli értékesítés igazságtalan más vállalkozások számára, hiszen számos, jó, hasonló színvonalú szolgáltatást biztosító vendéglátóipari egység és vállalkozás működik a városban.
Pongrácz Nóra kifogásolta, hogy az ellenzék arra sem kapott választ, hogy minek az alapján történt ennek az egy vendéglátóipari cégnek a kiválasztása, pályáztatás nélkül nem kapott nyilvánosságot, az üzletrész értékesítési szándéka. A képviselőnő szerint akár meghívásos pályázattal és megfelelő minőségi garanciák beépítésével jobb feltételekkel is értékesíthető lett volna az üzletrész és a Serház bérbeadása.

A testületi ülésen elhangzott, hogy létezik a szerződés tervezetről ügyvédi vélemény, de ezt az ellenzék nem kapta meg. A képviselőnő kétségét fejezte ki, hogy egyáltalán létezik ilyen ügyvédi értékelés a szerződéssel kapcsolatban

A Polgári Összefogás demokrácia ellenesnek tartja a közgyűlési szavazási gyakorlatát is. A legutóbbi, rendkívüli közgyűlésen a testület először a módosító indítványokról szavazott, majd a határozati javaslatokról. Miután a második módosító javaslatot nem szavazták meg ezért az első határozati javaslat nem kapta volna meg a kellő támogatást. Ezért újraszavaztatták a módosító indítványt. Az ellenzék demokrácia ellenesnek tartja azt a módszert, ahogy egy előterjesztésről addig szavazzanak, míg nem napja meg a kellő többséget - mondta a Polgári Összefogás képviselője.

Pongrácz Nóra szerint demokráciában ilyen eset nem fordulhat elő. Ennek volt köszönhető, a képviselőnő és Havas András kivonulása az ülésteremből.

tsz