CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2004. április 04., vasárnap 14:27


Dr. Szájer József: Munka, otthon, biztonság: mindenki közös érdeke,hogy a csatlakozás nyertese legyen

Sopronban szombaton folyamatos részvétel mellett folyt az álírásgyűjtési akció

Munka, otthon, biztonság: mindenki közös érdeke, hogy a csatlakozás nyertese legyen
Sopronban szombaton folyamatos részvétel mellett folyt az álírásgyűjtési akció

    Magyarország európai uniós csatlakozásának sikeressé tétele céljából az egész magyar társadalom és egyben a kormányzat érdeke is, hogy megfelelően összpontosítson a munkával, az otthonnal és a biztonsággal kapcsolatos kérdésekre - fejtette ki Dr. Szájer József, Sopron és környéke országgyűlési képviselője szombaton a FIDESZ-Magyar Polgári Szövetségnak aVárkerületen a Hűség-kút melletti téren felállított standján, ahol a szövetség aláírásgyűjtő akciójának keretében tartott sajtótájékoztatót.

    "Mindenkinek joga van az otthonteremtéshez, a biztonságos megélhetéshez, az egészséges életmódhoz, a kordában tartott élelmiszer- és  energiaárakhoz, valamint a munkához." - mondta a város országgyűlési képviselője, a szabad Európai parlamenti lista második helyén induló politikus, aki utalt arra: Orbán Viktor március végén, a Szövetség első gyűlésén hirdette meg a nemzeti petíciót, és az azzal kapcsolatos, a Munka, otthon, biztonság címet viselő, a költségvetés módosítására irányuló aláírásgyűjtést. Ez a lakástámogatás korábbi rendszerének visszaállítása, a gazdák nagyobb támogatása, a tartós gyógyszerár-csökkentés mellett a privatizáció leállítását  követeli, valamint azt, hogy az energiaár-emelés ne haladja meg az évi öt százalékot.

    Dr. Szájer József kifejtette az ország 300 helyszínéről összegyűjtött, egymillió aláírással szeretnék kifejezni azt , ami az egész magyar társadalom közös érdeke, és ami olyan értékeket hangsúlyoz, amelyek megvalósítását pártállástól függetlenül mindenki támogathatja.
    Dr. Szájer józsef rámutatott arra is, a meghirdetett célok gyakorlati megvalósítását az Orbán-kormány nem csak meghirdette, hanem meg is valósította, azokat,azaz mindenki által érzékelhetően működtette is, amit, amennyiben ezeket fontosnak tartana a jelenlegi kormány is megtehetne.
    Dr. Szájer József felhívta arra a figyelmet, hogy a Nemzeti Petíciót  aláírni szándékozók Sopronban a Szent György u. 6 szám alatti választókerületi FIDESZ Irodában tehetik azt meg munkanapokon 9-17 óra között.


    Szombaton folyamatos részvétel mellett zajlott Sopronban a Nemzeti Petíció aláírása.

    Szombaton folyamatos részvétel mellett, több közismert soproni személyiség jelenlétével zajlott Sopronban a Nemzeti Petíció aláírásgyűjtési akciója.
 
 

 
T.É.