CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2004. április 04., vasárnap 18:01


Jézus Passiója a Győri MEVISZ-Bárka csoport előadásában- Olajos Péter, az MDF EU-integrációs Irodájának vezetője Sopronban- Homeopátiás Klub - A BEPF ,,Art' Filmklubban Hallström:Csokoládé filmje

Hírek, események, programok

Jézus Passiója a Győri MEVISZ-Bárka csoport előadásában
A Győri MEVISZ-Bárka csoport mozgássérült fiataljainak előadására kerül sor 2004. április 5-én, hétfőn 18.00 órakor és április 6-án, kedden 10.00 órakor az
Evangélikus Templomban, Sopron, Templom u. 10.

A MEVISZ (Magyarországi Evangélikus Ifjúsági Szövetség) 1988-ban alakult.
Különböző szakcsoportjai vannak, a legsikeresebb a mozgás- és szellemi sérültekkel, állami gondozottakkal foglalkozó Bárka-csoport.
Nevét Jean Vanier mozgalmáról kapta, de ő olyan lakóközösségeket képzelt el, ahol sérültek és egészségesek együtt élhetnek, a MEVISZ-nek azonban erre
nincs kapacitása; munkájuk lényege a közös programok, táborok szervezése. A munkában főleg laikus fiatalok, egyetemisták vesznek részt.
Az ország több városában működik Bárka-csoport. Sopronba Nagyhét elején a győriek jönnek el. A mostani passió egy különleges élménynek igérkezik: olyanok mutatják be az ismert történetet, akik kerekesszékben vagy bottal kezükben élik életüket.

Olajos Péter, az MDF EU-integrációs Irodájának vezetője Sopronban Az Európai parlamenti választási kampány keretében hétfőn Sopronba látogat Olajos Péter az MDF EU-integrációs Irodájának vezetője, az MDF Európai parlamenti képviselőjelöltje, aki a soproni média képviselőjével az Európai unióról szóló beszélgetésen vesz részt.

Homeopátiás Klub 2004. április 5-én, hétfőn, 17:00 órakor Hársné Unger Klára szakgyógyszerész-természetgyógyász vezetésével a Castanea Környezetvédelmi Egyesület szervezésében a Homeopátiás Klub foglalkozását tartják a MTESZ-székházban (Széchenyi tér 2.).

A BEPF ,,Art" Filmklub keddi programjában Hallström:Csokoládé című filmje A BEPF ,,Art" Filmklub keddi programjában Hallström.Csokoládé című filmjét láthatják az érdeklődők. A BEPF ,,Art" Filmklub alkalmait keddenként 19.00 órakor a Benedek Elek Pedagógiai Főiskolai Kar Ferenczy János utca 4. szám alatti épületében az E1-es teremben tartják.