CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sportcentrum

2004. április 06., kedd 18:34


Baggio is elérte a 200-as határt

Focinapló - 2004. március

Focinapló - 2004. március

Néhány érdekesség a világ labdarúgásából

március 4. Brüsszelben 1500 magyar szurkoló jelenlétében a Debrecen hősiesen végighajtotta a mérkőzést, és csak 0:1-re kapott ki. Azonban a visszavágóra ez sem volt elegendő, mivel ott a Bruges bírta végig, maradt a 0:0, és így az utolsó magyar csapat is elbúcsúzott a nemzetközi színpadtól.

március 10. Kialakult a Bajnokok Ligájában a negyeddöntők párosítása: Chelsea – Arsenal, Real Madrid – Monaco, Milan – Deportivo La Coruna, Porto – Olimpique Lyon. Érdekesség, hogy már ezt megelőzően kiesett a Juventus, a Manchester United, és a Bayern München is.

március 13. A Parma – Brescia mérkőzésen a vendégek játékosa, Roberto Baggio megszerezte a 200. gólját a Serie A-ban, ezzel Baggio bekerült minden idők 5 legeredményesebb olasz játékosa közé. Előbbre valószínűleg már nem fog lépni, mivel az egykori klasszis a szezon végével korára való tekintettel elhatározta visszavonulását.

március 14. Sorsdöntő mérkőzések az európai topligákban: a manchesteri házirangadón a Manchester City 4:1-re megalázta a Manchester Unitedet, ezzel egyre valószínűbb, hogy az Arsenal bajnoki címe várható. Németországban a Bayern München – Hansa Rostock (3:3) találkozó a listavezető Werder Bremen malmára hajtotta a vizet, míg a Juventus – Milan (1:3) eredménye is piros-fekete bajnoki címet jósol.

március 14. Dániában furcsa rangadót játszottak, egyrészt azért, mivel a Bröndby ellenfele idén az eléggé ismeretlen Esbjerg gárdája volt, másrészt pedig azért, mivel a névtelen kiscsapat idegenben 6:1-re verte a nagynevű Bröndby-t, és ezzel a 21. forduló után átvette a listavezetést.

március 31. Újabb eredménytelen válogatott mérkőzésen van túl nemzeti tizenegyünk. Ezúttal Wales válogatottja volt az ellenfelünk a Puskás Ferenc (Nép)Stadionban, az eredmény 1:2 lett.