CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2004. április 08., csütörtök 11:36


Az EU alkotmánya és annak hatása a hazai viszonyokra- Megyei elismerés Jürgen Lunemann-nak- Megjelent a Nyugat-Hírmondó áprilisi száma

Hírek, események

Az EU alkotmánya és annak hatása a hazai viszonyokra Az EU alkotmánya és annak hatása a hazai viszonyokra címmel országos gyermekvédelmi fórumnak ad otthont holnap a soproni Városháza díszterme. A 10.00 órakor kezdődő rendezvényen előadást tart Gyurcsány Ferenc gyermek-, ifjúsági és sportminiszter.
A rendezvényen, többek között, a gyermek- és ifjúságvédelem aktuális kérdéseiről, a civil szféráról, uniós pályázati lehetőségekől is szó lesz.

Megyei elismerés Jürgen Lunemann-nak  2004. április 1-jétől új ügyvezető áll az Audi Hungaria Motor Kft. élén. Jürgen Lunemannt - aki három Győrben eltöltött év után távozik posztjáról és tér vissza hazájába – Thomas Faustman váltja a győri gyár élén.
    Ursula Seiler Albring, a Német Szövetségi Köztársaság rendkívüli és meghatalmazott nagykövete április 8-án ebédet ad a távozó Jürgen Luneman tiszteletére. Az eseményen dr. Szakács Imre, a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés elnöke Győr-Moson-Sopron megye emlékérmét és egy díszoklevelet ad át a távozó vezetőnek, kifejezve ezzel a megyei önkormányzat elismerését és köszönetét azért a munkáért, melyet Jürgen Lunemann a Nyugat-Dunántúli Régió és különösen Győr-Moson-Sopron megye gazdasági életének fellendítésért, a kultúra és az oktatás támogatásáért tett. (P.Z.)

Megjelent a Nyugat-Hírmondó áprilisi száma  A napokban vehetik kézbe az érdeklődő olvasók a Nyugat-Hírmondó című megyei kulturális és hírújság legfrissebb, áprilisi számát. A lap hasábjain az uniós csatlakozással kapcsolatosan körkérdésre válaszolva megszólalnak a megyei falvak, kistelepülések vezetői is, megfogalmazva gondolataikat arról, milyen hangulatban és reményekkel tekintenek hazánk integrációja elé. Több írás témájaként a közelgő Húsvét és az ahhoz kapcsolódó népszokások szerepelnek. Az eddigi hagyományt követve rövid, színes híradások olvashatók a településeken az elmúlt hónap során történt eseményekről.
Április 16-18. között ismét „Szeretet napok” lesznek Győrött, mely rendezvénnyel a szervezők a dévai árvák megsegítését tűzték ki célul. Ennek részletes programja is megtalálható a Nyugat-Hírmondó legújabb számában éppúgy, mint számos, most aktuális – önkormányzatokat és civil szervezeteket érintő -pályázati felhívás.(P.Z.)