CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2004. április 08., csütörtök 13:15


Az Ikva Rádió hírei


Folytatódik Sopron közterületeinek nagytakarítása. A tisztítási és karbantartási munkák mellett lakossági lomtalanítási akciót is szerveznek: április 8-án a Frankenburg, Jókai, Vörösmarty, Fasor utcában helyeznek ki konténereket.

A gyermekvédelemrõl tartanak országos fórumot, holnap városunkban. A városháza dísztermében 10.00 órakor kezdõdõ rendezvényen elõször Gyurcsány Ferenc ifjúsági-és sportminiszter tart elõadást az Európai Uniós elvárásokról, majd tájékoztatók hangzanak el az érdekképviseletrõl, civil szervezetekrõl, pályázatokról, továbbképzésekrõl és idõszerû feladatokról.

Októberben tartja XI. Országos Kongresszusát a Magyar Vöröskereszt. Már ennek küldötteit is megválasztották azon a küldöttgyûlésen amelyet a héten tartott a vöröskereszt városi és területi szervezete.

A Gyõr-Moson-Sopron megyei önkormányzat meghirdette idei pályázatait, 11 különbözõ területre. Pályázni lehet, többek között területfejlesztési, egészségmegõrzõ, külkapcsolati, sport, kulturális, oktatási témákban. A pályázható teljes összeg 24,2 millió forint, a keretösszeg változó: 500 forinttól 6,2 millió forintig terjedhet. A pályázatok benyújtásának határideje április 30-a. A felhívás megtalálható és letölthetõ a következõ internetes oldalról: www.gymsmo.hu