CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: EU

2004. április 08., csütörtök 19:43


Burgenland ünnepelni készül Magyarország EU-csatlakozását

Burgenland ünnepli Magyarország EU-csatlakozását
Kismartoni és Fertõ-tavi rendezvényekre várják a látogatókat

Burgenland lesz Magyarország Európára nyíló kapuja ! - hirdetik osztrák szomszédaink, akik több rendezvénnyel igyekeznek azt ünnepelni, hogy  „Eltûnnek a határok“ Burgenland és a szomszédos országok között.

Május elsején
A burgenlandi fõvárosban, Kismartonban (Eisenstadt), egy gálaest keretében május elsején 19 órakor köszöntik az új tagországokat. A rendezvény az Eszterházy-kastély mögötti parkban lesz, ahol Christian Kolonovits vezetésével a Haydn Zenekar, továbbá négy kismartoni kórus ad koncrtet Zongorán közremûködnek a híres burgenlandi Kutrowatz fivérek, és a világhírû mexikói tenorista Ramón Vargas is fellép.
Thomas Klestil, osztrák államelnök is üdvözöli majd a magyar szomszédokat az Esterházy-kastély parkjában.
A rendezvényt a kastély elõtti kivetítõn is lehet követni.


Fotó: Schloss Esterházy Management - Burgenland Tourismus

Elõzetes rendezvények
Az Európai Unió 10 országgal való bõvülésének ünnepét május elseje elõtti rendezvények elõzik meg.
Április 28-án a Tartományi Galériában nyílik  nagyszabású kiállítás nyílik, április 25. és május 1. között számos nemzetközi zeneszerzõ érkezik Burgenlandba, akik április 28-án a kismartoni sétálóutcában mutatják be a mûveiket.
Május elsején pedig már hét órakor Paneurópa-reggelit szerveznek több határátkelõhelyen. A szentkuti/heiligenbrunni határátkelõhely megnyítását is május elsejére tervezik. A Jennersdorf járásban, Dél-Burgenlandban is ünnepséget rendeznek az osztrák, szlovén és magyar határnál.

Szezonnyitó a Fertõ tavon
A Summer Opening rendezvénysorozat már áprilisban megnyitja a Fertõ tavi nyarat. Ennek csúcspontja a Podersdorfban április 30 és május 5. között megrendezésre kerülõ  spark7 Szörf Világ Kupa, melyen a nemzetközi szél- és Kite (sárkány) szörfösök elit mezõnye versenyez, köztük a közismert szörfös, Johnny Nash.
A kerékpáros szezont a Fertõ Tavi Kerékpáros Maraton  nyitja meg május 2-án. Információkat a www.summeropening.at honlapon találnak.

S.K.