CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2004. április 13., kedd 12:10


EU csatlakozás hatása Magyarországra: MSZP lakossági fórum- Megyei falugondnoki és polgármesteri találkozó Győrött- Megyei közgyűlés április 23-án

Hírek, események

EU csatlakozás hatása Magyarországra: MSZP-s lakossági fórum Dr. Molnár Csaba, az MSZP megyei ügyvezető alelnöke lakossági fórumot tart a Vas- és Villamosipari Szakképző Iskola és Gimnáziumban, 2004. április 15-én, csütörtökön 17 órától. Téma: a május 1-e utáni EU csatlakozás hatása Magyarországra. A rendezvényre minden érdeklődőt vár az MSZP Sopron és Környéke helyi Szervezete.

Megyei falugondnoki és polgármesteri találkozó  2003 decemberében 4 megyei település (Hövej, Dénesfa, Répceszemere, Győrasszonyfa) gazdagodott - a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat jelentős, közel 2,9 milliós támogatását is felhasználva - egy-egy falugondnoki kisbusszal.
    A jármű birtokba vétele óta eltelt hónapok több tanulsággal is szolgáltak, ezért dr. Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke találkozót kezdeményezett az érintett települések polgármestereivel, melyre április 15-én, csütörtökön délelőtt 11.30 órakor a Győrött a Megyeházán kerül sor. Az érintett polgármesterek a falugondnoki tevékenységet ellátó munkatársukkal együtt vesznek részt a találkozón.
    A találkozó célja az, hogy a megyei önkormányzat vezetői megismerjék a támogatott települések e területen szerzett gyakorlati tapasztalatait.

Megyei közgyűlés április 23-án Április 23-án, pénteken a szokásos időben tartja következő ülését a megyei képviselőtestület. A képviselők elé 40 előterjesztés kerül. Többek között beszámoló hangzik el a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság 2003. évi tevékenységéről. A testület tájékoztatást kap a megye kistelepüléseinek közbiztonsági helyzetéről, valamint a határrend, a határőrizeti helyzet és a határfogalom alakulásáról.
    Módosítja a testület Szervezeti és Működési Szabályzatát, dönt a Megye Szolgálatáért díj sport, védelmi és rendészeti, környezetvédelmi, közoktatási, egészségügyi, közszolgálati tagozatának odaítélésről.
    A képviselők elé kerül a megyei önkormányzat 2004-2006. közötti időszakra szóló gyermek- és ifjúságvédelmi szakellátási terve. A megyei fenntartású intézmények közül ezen az ülésen a Doborjáni Ferenc Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola igazgatójának beszámolója hangzik el. A testület a Nyugat-Dunántúli Régió-központ tárgyában közgyűlési nyilatkozatot tesz. Döntenek a képviselők a megyei intézmények 2004. évi beruházási, felújítási, karbantartási, valamint beszerzési feladataira jóváhagyott keretösszeg felosztásáról is.
    A közgyűlés napirendjeinek teljes listája megtalálható a www.gymsmo.hu oldalon a Közgyűlések/Közgyűlés ülései cím alatt.