CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2004. április 14., szerda 17:17


Az Ikva Rádió hírei


Folytatódik Sopron közterületeinek nagytakarítása. A tisztítási és karbantartási munkák mellett lakossági lomtalanítási akciót is szerveznek: ma április 14-én a Vadász, Huszár, Faludi, Vásárhelyi, Kölcsey F. utcában helyeznek ki konténereket.

A XXII. Országos Műemlékvédelmi Konferenciát rendezik Sopronban mától április 18-ig.

A szakemberek foglalkoznak az uniós csatlakozás kihívásaival, a kastélyprogrammal és aktuális kérdésekkel. Meglátogatják a környék műemlékeit és kirándulást tesznek Ausztriába is.

A Soproni Ászok-SMAFC NB I. A csoportos férfi kosárlabda csapata ma 17 órától a Krasznai csarnokban a ZTE csapatát fogadja az alsóházi rájátszásban.

A női felsőház középszakaszában pedig MA 19 órától a sportcentrumban az Euroleasing-Orsi lép pályára a Szeged ellen.

Április 22-e a Föld Napja. Ennek a napnak alkalmából 2004. április 17-én Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség és a Magyar Turista Egyesület kezdeményezi, hogy a Harkai úti Fás Legelő környékét, amely országos védelemre javasolt természetvédelmi terület, takarítsuk ki együtt.
Az akció április 17-én 8 órakor kezdődik. Várunk minden természetszerető soproni polgárt. A hely rendbetételéhez eszközöket, szemeteszsákokat az önkormányzat a helyszínen biztosít.
Tegyük tisztábbá környezetünket!

A Széchenyi István Városi Könyvtárban a csütörtökön /ápr.15./ 18.00 órára meghirdetett költészet napi program, technikai okok miatt elmarad.

A Győr-Moson-Sopron megyei önkormányzat meghirdette idei pályázatait, 11 különböző területre. Pályázni lehet, többek között területfejlesztési, egészségmegőrző, külkapcsolati, sport, kulturális, oktatási témákban. A pályázható teljes összeg 24,2 millió forint, a keretösszeg változó: 500 forinttól 6,2 millió forintig terjedhet. A pályázatok benyújtásának határideje április 30-a. A felhívás megtalálható és letölthető a következő internetes oldalról: www.gymsmo.hu