CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2004. április 19., hétfő 17:58


Az Ikva Rádió hírei


A Gyõr-Moson-Sopron Megyei Rendõr-fõkapitányság pályázatot hirdet a Sopron közigazgatási területén, valamint a Soproni Rendõrkapitányság illetékességi területén lévõ utakon és közterületeken, a baleset folytán megsérült, vagy egyéb okból a közúton õrizetlenül hagyott gépjármûvek elszállítására, tárolására és felelõs õrzésére. Részletes pályázati kiírás 2004. április 19-tõl április 30-ig vehetõ át a Gy-M-S Megyei Rendõr-fõkapitányság Gazdasági Szerv, Mûszaki és Üzemeltetési osztályán (9024 Gyõr, Szent Imre u. 2-4. Tel: 96/520-042) valamint a Sopron Rendõrkapitányság Hivatalvezetõjénél (9400 Sopron, Lackner K. u. 5. Tel: 99/320-689). A pályázat beadásának határideje: 2004. május 28.

Folytatódik Sopron közterületeinek nagytakarítása. A tisztítási és karbantartási munkák mellett lakossági lomtalanítási akciót is szerveznek: ma /ápr.20. kedd/ a Kassai-; az Ónodi-; a Balogh Á.-; a Csóronfalvi-; a Vak Bottyán-; és a Lóki sor utcákban helyeznek ki konténereket.

Sopron idegenforgalmáról tartott tájékoztatót Walter Dezsõ polgármester. Kijelentette: a városvezetés betartja ígéretét, lendületet ad Sopron idegenforgalmának. A régió turizmussal foglalkozó vállalkozóinak május elején nagyszabású fórumot rendeznek a pályázati lehetõségekrõl. A turizmust a város húzó ágazatává kell tenni, mondta városunk elsõ embere.

Nem EU konformak a soproni játszóterek, felújításukra hatalmas összegeket kellene fordítani. A Soproni Városüzemeltetési Kft a tavaszi idõszakban egyelõre a homokozók felújítását és homokcseréjét tervezi.

A földmûvelési minisztérium Állategészségügyi és Élelmiszer-ellenõrzési Fõosztálya az elmúlt héten kezdte meg és tegnap /ápr.19./ fejezte be a térségben a veszettség elleni vakcinák kihelyezését. Kérik az eb tulajdonosokat, hogy 21 napig csak pórázon vigyék közterületre kedvenceiket. A kihelyezett vakcina emberre, állatra veszélyt nem jelent, ennek ellenére nem szabad hozzányúlni. Aki a vakcinázott területen elhullott vadon élõ, vagy háziállatot talál, értesítse a legközelebbi állatorvost, a helyi önkormányzatot vagy vadásztársaságot.

A Lõvér fedett uszoda tájékoztatója a hétvégi nyitva tartásról: A XII. Szuperinfó 24 órás úszónap rendezvény miatt az uszoda április 24. szombat reggel 9-11 óráig tart nyitva! Szombaton 9 órától a bébi úszás megrendezésre kerül. Az uszoda 2004. április 24-én szombat 11 órától április 25. vasárnap 15 óráig zárva tart!

Április 25-én vasárnap 15-20 óráig tart nyitva.

A 24 órás úszás megtekintésére a belépés díjtalan!