CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2004. április 20., kedd 12:52


Az Ikva Rádió hírei


A Megyei Rendőr-főkapitányság pályázatot hirdet a Sopron közigazgatási területén, és a Soproni Rendőrkapitányság illetékességi területén lévő utakon és közterületeken, a baleset folytán megsérült, vagy egyéb okból a közúton őrizetlenül hagyott gépjárművek elszállítására, tárolására és felelős őrzésére. A részletes pályázati kiírás április 30-ig vehető át a Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdasági Szerv, Műszaki és Üzemeltetési osztályán ( Győr, Szent Imre u. 2-4. Tel: 96/520-042) valamint a Sopron Rendőrkapitányság Hivatalvezetőjénél ( Sopron, Lackner K. u. 5. Tel: 99/320-689). A pályázat beadásának határideje: 2004. május 28.

Folytatódik Sopron közterületeinek nagytakarítása. A tisztítási és karbantartási munkák mellett lakossági lomtalanítási akciót is szerveznek: ma április 20-án a Kassai-; az Ónodi-; a Balogh Á.-; a Csóronfalvi-; a Vak Bottyán-utcában és a Lóki soron helyeznek ki konténereket.

EU-felkészítő: az adózás változásai 2004. május 1. után A Soproni Kereskedelmi és Iparkamara és az APEH Megyei Igazgatósága konzultációval egybekötött tájékoztatót tart a vállalkozások számára 2004. április 22-én, csütörtökön 16-18 óra között a Kamara székházában (Sopron, Deák tér 14.) a 2004. május 1. utáni adózási rendről és számlakiállításról.

Nem EU konformak a soproni játszóterek, felújításukra hatalmas összegeket kellene fordítani. A Soproni Városüzemeltetési Kft a tavaszi időszakban egyelőre a homokozók felújítását és homokcseréjét tervezi.

Véradás: ma, április 20-án Kópháza segítőkész lakóit várják véradásra 16.00-tól 19.00 óráig a művelődési házban.

A földművelési minisztérium Állategészségügyi és Élelmiszer-ellenőrzési Főosztálya az elmúlt héten kezdte meg és tegnap /ápr.19./ fejezte be a térségben a veszettség elleni vakcinák kihelyezését. Kérik az eb tulajdonosokat, hogy 21 napig csak pórázon vigyék közterületre kedvenceiket.

A kihelyezett vakcina emberre, állatra veszélyt nem jelent, ennek ellenére nem szabad hozzányúlni. Aki a vakcinázott területen elhullott vadon élő, vagy háziállatot talál, értesítse a legközelebbi állatorvost, a helyi önkormányzatot vagy vadásztársaságot.

A Lővér fedett uszoda tájékoztatója a hétvégi nyitva tartásról: A XII. Szuperinfó 24 órás úszónap rendezvény miatt az uszoda április 24. szombat reggel 9-11 óráig tart nyitva! Szombaton 9 órától a bébi úszás megrendezésre kerül. Az uszoda 2004. április 24-én szombat 11 órától - április 25. vasárnap 15 óráig zárva tart! Április 25-én vasárnap 15-20 óráig tart nyitva. A 24 órás úszás megtekintésére a belépés díjtalan!

Három napos programmal készül városunk arra, hogy emlékezetessé tegye az uniós csatlakozás napját. Jövő péntekre /ápr.30./ 8 faházat állítanak fel a Fő téren, melyekben az Uniót alapító tagországokat mutatják be. Nemzetközi konferencia zajlik majd április 30. és május 2. között fiatal üzletemberek számára a Pannonia med Hotelban. Ideiglenesen megnyitják a határt Sopronpusztánál és Brennbergbányánál és ezeken a helyeken "utolsó napi pecsételés" lesz, az ideiglenesen kibocsátott emlékútlevelekbe. A Fő téren és a város különböző pontjain pl. a Jereván lakótelepen sport -és kultúrális rendezvények zajlanak. Az "Európa Futás" szombaton /május 1./ 14.00 órakor Eisenstadtból indul, majd a mezőny folyamatosan érkezik Sopron Fő terére.