CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2004. április 20., kedd 21:04


Líceumi zenés délután- VII. Dalos-hegyi Kórustalálkozó- 'Európai Vaskultúra Útja'- Duray Miklós Sopronban: Magyarság az európai uniós csatlakozás előtt és után- Észlelő hétvége a Muckon

Események, programok

Líceumi zenés délután 2001. április 21-én, szerdán, 17.00 órakor Zenés délutánt tartanak a Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnázium (Líceum) dísztermében, amelyen közreműködnek a Líceum fuvolista és orgonista növendékei.Felkészítő tanárok: Budaker Dóra, Róth Márton.

Mátyás nagycsütörtöki koronázása A Szent Korona misztériumáról tartott előadássorozatban Mátyás nagycsütörtöki koronázása címmel tart előadást dr. Varga Tibor jogtörténész a Wrenckh Ede Közösségi Házban, a Szent György u. 7. szám alatt, április 22-én, csütörtökön 18.00 órakor.

VII. Dalos-hegyi Kórustalálkozó 2004. április 23-án, pénteken, 10:00 órakor kezdődik a hagyományos Dalos-hegyi Kórustalálkozó
A program: 10 órakor találkozó a várisi erdőben a zenepavilonnál – közös éneklés, emlékfa ültetés;
Séta a Dalos-hegyre – koszorúzás a Daloskőnél, kórusművek bemutatása;
17 órakor Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban Városi Dalos-hegyi emlékhangverseny
A hangverseny után Toronyzene a Fő téren.
Újra szól a dal a Dalos-hegyen

"Európai Vaskultúra Útja"  2004. április 23-án, pénteken, 15:00 órakor A Műszaki és Természettudományi Egyesületek Szövetsége és az Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesületek Győr-Moson-Sopron területén működő szervezetei szervezésében turisztikai marketing kiállítás nyílik "Európai Vaskultúra Útja" magyarországi állomásai címmel.
A megjelenteket köszönti: Kelemen Imre elnök MTESZ Soproni Városi Szervezetei

Az előadások között elhangzik: A múzeumok és a vaskultúra útja (dr. habil. Vámos Éva, Országos Műszaki Múzeum főigazgatója, MTESZ Technikatörténeti Bizottság titkára), Magyarország és régiónk vastörténeti emlékei, relikviái, amelyekkel a hazai és a nemzetközi kultúrturizmushoz eredményesen kapcsolódhatunk
( Drótos László, Észak-magyarországi program koordinátor), A legkorábbi vaskohászati emlékek a Dunántúlon (dr. Gömöri János Soproni Múzeum, MTA VEAB Iparrégészeti és Archeometriai Munkabizottság elnöke). A rendezvény helye a Hotel Szieszta (Lővér krt. 37.).

Magyarság az európai uniós csatlakozás előtt és után A FIDESZ – Magyar Polgári Szövetség Kulturális Tagozat Győr-Moson-Sopron megyei területi tanácsa szervezésében Duray Miklós, a szlovákiai Magyar Koalíció Pártja ügyvezető alelnöke tart előadást  Magyarság az európai uniós csatlakozás előtt és után címmel
A rendezvény 2004. április 23-án, pénteken 18 órakor lesz a Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnázium (Líceum) dísztermében (Sopron, Széchenyi tér 11.).

Észlelő hétvége a Muckon  2004. április 23-án,  pénteken, 20:00 órakor közös észlelést tart a Stella Sopron  távol a városi fényektől, ahol lehetőség nyílik az égbolt titkainak megismerésére.
A programok és a helyszínek részletes leírása megtalálható a Stella Sopron honlapján: http://stella.sopron.hu
Érdeklődni lehet a Stella Sopron elektronikus levelezőlistáján: stella@sopron.hu, illetve a 06 30 266 6845-ös telefonszámon.