CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Diákélet - diákszáj

2004. április 21., szerda 00:53


Diákalkotók tárlata

    Diákalkotók tárlata

    A Nyugat-Magyarországi Egyetem Roth Gyula Gyakoló Szakközépiskola és Kollégium Vizuális Körének tagjai tárlaton mutatják be munkáikat a közönségnek.
    A mai megnyitón Dr. Rónai Ferenc igazgató köszöntötte a szép számmal megjelenteket: az ifjú alkotókat, szüleiket, tanáraikat és iskolatársaikat.
    A különböző technikákkal készült tanulmányokban felsejlik egy-egy alkotó egyénisége, sajátos látásmódja, amelyet, – amint azt a kiállított munkák bizonytják – jól ismernek fel a kör vezetői.  Magyar Mónika, Szőcs Géza grafikusművészek, akik immár 10 éve munkálkodnak fáradhatatlanul az alkotás után érdeklődő, ahhoz kedvet érző diákok tanításán, igen jó arányérzékkel rendezték be a 3 év munkáiból válogatott tárlatot.
    Rónai Ferenc igazgató elmondta: igazán csodálja azokat, akik a beszéden kívül másmilyen eszközzel is ki tudják fejezni gondolataikat. Ezt tekintsék megbecsülendő ajándéknak - mondta, hozzátéve: a diákok  fejlődését látva meggyőződhet mindenki arról, hogy nem hiábavaló a Roth Gyula Gyakorló Szakközépiskola és Kollégium Vizuális Körének segítése, támogatása.

    A kiállító diákok – Lőrincz Eszter, Landl Brigitta, Halász Petra, Halász Vanda, Dominek Eszter, Fodor Enikő, Kővári Anna, Klucsik Nikolett, Tranta Péter, Hámori Péter, Silnicki Ádám, Bácsi Károly, Gyabronka Dávid, Rosta András, Visnyei Gábor – szeretettel várják a soproniakat tárlatukra, amelyen meggyőződésünk szerint sok jövendőbeli tehetséges soproni alkotó munkái megtalálhatók.
    Hogy kik ők? Az még a jövő titka, de az első, és talán többen a kiállítók közül a sokadik lépést is ezen az úton már megtették.
    A tárlat megtekinthető: április 30-ig, naponta 10-17 óra között a Szent György u. 14. szám alatt.

Képriport a tárlatról


 
Magyar Mónika, Rónai Ferenc, Szőcs Géza és tanítványaik